Голям спортист, голям човек! Не е за вярване какво направи Григор Димитров след големия си подвиг!

0
377

Григор Димитров стори нещо велико след титлата си на английска земя!

Цяла България още ликува от подвига на Григор Димитров. Българинът постигна нещо невиждано и нечувано за нашия народ, което обедини цялата ни нация.

Григор Димитров
Григор Димитров се доказа и като голям човек

Гришо обаче доказа, че е голям не само на корта, но и извън него. Той се показа като много голям човек след триумфа си в Лондон снощи.

Нашият тенисист прибра награден фонд от 2 549 000 долара. Той обаче няма да ги изхарчи за себе си или за Никол Шецингер, а ще ги дари за нуждаещи се деца.

Григор Димитров няма да вземе нито стотинка от наградата си. Всичко дарява за благотворителност, с което още повече се издига в очите на феновете си.



Гришо е милионер и отдавна не играе просто за пари. Той има достатъчно, а единственото, което го вълнува, е да покорява висините в световния тенис.

Явно затова е счел за необходимо да даде наградата си на по-нуждаещи се хора. Хубаво е, че е избрал точно децата.

Решението на Гришо всява респект, защото то показва човешката му страна. За да бъдещ голям спортист, трябва да си и голям човек, а 26-годишният хасковлия го доказва с действията си.

От днес той официално е номер 3 в света. Подвиг, за който ще се говори в България с години.

Припомняме, че Григор Димитров се изстреля така в световната ранглиста благодарение на титлата си от АТР турнира на Финалите в Лондон. Там регистрира само победи там, което още повече затвърди всичко постигнато от него.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.