Така се правят убийствени гювечета в… микровълновата (стават фантастични)

0
322

Тези гювечета стават светкавично, а са страшно вкусни

Предлагаме ви рецептата за чудни гювечета, които се правят директно в микровълновата. Ако щете вярвайте, но хем са светкавични, хем са ужасно вкусни. Откакто ги пробвахме, много често ги правим така и не поглеждаме фурната.

гювечета
Бързи, лесни и икономични откъм ток гювечета. Идея нямате и колко вкусни стават

Трябват ни една люта чушка шипка, един домат, един кренвирш, малко универсална подправка, една лъжица олио, две печени чушки, 50 грама краве сирене.

Първо трябва да си вземем гювечето и на дъното му да поставим лъжицата олио. Нарязваме си на ситно домата и чушките като ги смесваме с вече натрошеното краве сирене.

Прибавяме колкото искаме от универсалната подправка или друга подправка, която обичаме. Разбъркваме всичко това хубаво в гювечето и го захлупваме.



Пъхаме го в микровълновата печка и го оставяме да се запече за около 20-ина минутки. След това го вадим и можем веднага да го нападаме и да се нагостим подобаващо. Става прекрасно и много, много вкусно.

Уточняваме, че лютата чушка е по ваше желание, а универсалната подправка може също така да замените с обикновена сол и черен пипер. Ако нямате домати, бихте могли да сложите и доматено пюре или домашна лютеница. Сигурни сме, че ще ви хареса много.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.