В щастливата долина доживяват до 110-120 години, раждат на 65!(Да, правилно разбрахте, не е лъжа)

0
395

В тази долина доживяват до 110-120 години

Долината на реката Хунза се намира на границата между Индия и Пакистан. Там местните жители от племето хунза живеят по 110-120 години.

долина
В тази долина хунзите живеят до 120 години

Те почти не боледуват и изглеждат млади. Външно много приличат на европейците.

Държавата на хунзите се намира в точката, наречена “мястото на планинската среща”. Там се кръстосват трите най-високи планини в света–Хималаите, Хиндукуш и Каракорум.

Племената говорят на езика бурушасхи, който няма сходство с нито един познат на света друг език. Но местните хора знаят също урду и английски.



Хунзитите изповядват исмаилитската религия,едно от мистичните направления в исляма.

Хунзитите се къпят в ледена вода при минус 15-градусов студ, до сто години играят, 40-годишните жени изглеждат като девойки и до 60 години запазват стройността и изяществото на фигурите си.

А на 65 години дори раждат деца. През лятото хунзитите се хранят с пресни плодове и зеленчуци, през зимата – с изсушени на слънце кайсии, кълнове и овче сирене.

Учени установиха, че този народ не боледува от онкологични заболявания. Според тях причината за този феномен е, че той употребява кайсиеви ядки, които са богати на противораковия витамин В17.

Интересен факт е, че по времето на “гладната пролет” – периода, когато плодовете още не са узрели, който продължава 2-4 месеца, те почти нищо не ядат и само два пъти на ден пият напитка от изсушени кайсии.

Този пост е издигнат в култ и строго се спазва в долината.

В ежедневното им меню преобладават пресни зеленчуци и плодовете.Алкохол и сладкиши употребяват много рядко, а сол-умерено.

Храната им е отгледана в тяхната долина.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.