Така се прави уникален ябълков пай на розички (лесно е като детска игра)

0
242

Този ябълков пай на розички е красив и много вкусен

Предлагаме ви рецептата за невероятен ябълков пай на розички. Страшно красив и много вкусен става, а се прави лесно като детска игра. Само видът му лъже, че е труден и му трябва майстор кулинар.

ябълков пай на розички
Страхотен и много лесен е този фантастичен ябълков пай на розички

Трябват ни 250 грама брашно, две пакетчета ванилия, 25 грама краве масло, сто грама пудра захар, едно яйце, сто грама смлени орехови ядки, 250 грама прясно мляко, два жълтъка, сто грама кафява захар, шест ябълки, четири лъжици плодов сироп, четири лъжици лимонов сок.

Първо в една купа си смесваме 150 грама брашно заедно с ореховите ядки и с пудрата захар. Правим си вътре едно кладенче и си добавяме разтопеното вече масло, разбитото ни яйце и едната ванилия. От тази смес си правим меко тесто.

После изчакваме пет минутки и си разточваме кръг с диаметър на формата, в която ще печем. Покриваме дъното и стените на формата с хартия за печене, слагаме тестото и го притискаме с ръце. После пъхаме за малко формата в хладилника, за да стегне тестото.



През това време пък ние си приготвяме ябълките и нашия крем. Измиваме си ябълките и с едно В-образно ренде си нарязваме тънки лентички, от които си оформяме розичките. Тези розички ги поливаме с лимоновия сок, за да не потъмнеят като седят.

А после си правим крема като взимаме една тенджера и в нея си наливаме млякото. Затопляме го на умерена температура. В друга купа си смесваме жълтъците, заедно с останалото брашно и с кафявата захар. Бъркаме докато се получи хомогенна смес.

След като заври млякото, то се добавя към жълтъците и захарта, но с непрекъснато бъркане и много полека. Всичко после си връщаме обратно в тенджерата и го варим докато се сгъсти, не спираме да бъркаме.

Поръсваме си ябълките с малко кафява захар, за да имат карамелен ефект и печем пая в загрята на 180 градуса фурна за около 30-40 минутки. След като го извадим от фурната, с четка си глазираме ябълковите розички с плодовия сироп. Става невероятен този сладкиш.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.