Така се прави класическата и любима мексиканска салата (хит в света)

0
434

Тази мексиканска салата е класика в жанра

Предлагаме ви рецептата за любимата мексиканска салата, но класическата. Тази, която от години е хит почти по целия свят и наистина е много, ама много вкусна.

мексиканска салата
Страшно вкусна и винаги подходяща е класическата мексиканска салата

Трябват ни 500 грама млечна царевица от консерва, две глави лук, сто грама масло, сух джоджен, една лъжичка вегета, пресни зелени люти чушки, две лъжици олио, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем на ситно лука, а после да го запържим в олиото. След около десетина минутки си добавяме към него малко водичка заедно с царевицата, която си задушаваме докато омекне.

Прибавяме си вътре и масълцето, нарязаните на ситно люти чушки, вегетата и сол на вкус. Запържваме още малко и после добавяме стрития сух джоджен като оставяме за още 15-ина минутки на котлона, но на слаб огън.



Щом стане готова, салатата се оставя първо да изстине хубаво, а после се поднася на трапезата като я украсим с резенче лимон. Ето това е класическата мексиканска салата, която милиони хора по света обожават.

Да си признаем, определено има защо. Тя става страшно апетитна и вкусна като върви и да се ползва за мезе. Едно подходящо питие и добра компания, играта направо заспива. Опитайте я и ще видите.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.