Дъщерята на Петър Димков: Лъжата е в основата на всички болести! (Още от съветите й)

0
664

Съветите на д-р Петър Димков са безценни

Петър Димков ни е оставил много рецепти и съвети, които са актуални винаги. Дъщерята на народния лечител Лили Димкова ни предоставя някои от тях, изпитани в годините.

Петър Димков
Дъщерята на Петър Димков призова за това

За баща й физическото здраве е неразривно свързано с духовното.

Прости, ако има какво да простиш! Разрешавай проблемите, но с любов и доброта. Критиката е разрушителна, затова не я правете.

Не бива да даваме съвети, ако не са ни поискани.Оплакването е безсмислено натоварване на другия. Горки е казал: „Не изливайте помията върху главата на другия“.

Лъжата е в основата на повечето болести, винаги е казвал Петър Димков.

Не можем да избегнем лошотията на някои хора, по-важното е обаче колко време ще я задържим у себе си и колко бързо ще се освободим от нея.

Аз винаги я заменям с някоя хубава мисъл, казваше баща ми.

Не бъдете намръщени и озлобени. Ако ви е тъжно, вгледайте се в очите на някое дете, това винаги ще ви накара да се усмихнете.

Когато се усмихваме, мускулите, които се раздвижват на лицето, дават импулс към мозъка ни и това влияе изключително благотворно.

Страхът е чиста болест. Безпокойството се натрупва у нас и оставя следите си по лицата ни. Поддържането на млад и добър дух се корени в семейството, е съвета на народния лечител.

„Неслучайно го наричаха слънчевия човек. Беше изключително всеотдаен към хората и лекуваше, без да вземе нито сребърник.

Без любов е изключено да вървиш напред и нагоре. Най-важното е да обичаш, а не да чакаш само да бъдеш обичан.“, казва Лили Димкова.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.