Телефонна измама: Ако ви е търсил номер с този код, не му звънете за нищо на света!

0
697

Тази телефонна измама може да ви разори, затова трябва да вземете мерки!

Поредна телефонна измама разтърси България. Става въпрос за доста коварно подлъгване, на което може да се поддаде всеки.

телефонна измама
Телефонна измама пак тормози българите

Този път измамата се получава чрез пропуснати повиквания. Измамникът позвънява само веднъж и затваря. Ако жертвата се излъже да звънне на номера, който я е търсил, кошмарът започва.

Кодът на номера, от който идва пропуснатото повикване, е +247. Ако видите да ви е търсил тел. номер, който започва с тези цифри, не звънете за нищо на света.

Проверка на властите показа, че седалището на измамниците е остров Възнесение. Някои оператори пък са блокирали този остров още преди 5 години.



Цената на минута разговор с измамника е 30 лв. Това се равнява горе-долу на една месечна фактура от мобилен оператор.

От полицията съветват хората да си запишат телефонните номера на близките им в чужбина и да не звънят на случаен принцип. Много от потърпевшите са именно такива, които имат роднини или приятели зад граница.

Важно е да се знае, че не само не бива да звъните на такъв номер, но и не бива да вдигате. Тази мярка е само за всеки случай.

Веднъж ако се излъжете да звъннете, измамниците продължават да правят пропуснати повиквания непрекъснато. Така се надяват да са попаднали на прекалено наивен или любопитен човек.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.