Болестта на Шакира разби Пике! Щастието в дома им приключи

0
368

Шакира страда от опасно заболяване, което е удар за всичките й близки!

Колумбийската певица Шакира може да изгради велика кариера в музиката, но здравето й е далеч по-зле. От няколко години тя страда от болестта токсоплазмоза.

Шакира
Шакира се оказа тежко болна

Това е заболяване вследствие на инфекция от някакъв паразит. Негов разпространител обикновено са котките, но може да се предаде и чрез лошо сготвено месо.

В случая на Шакира най-вероятно е чрез домашен любимец. Тя от малка харесва котките, което сега й излиза твърде солено.

Според информацията от Испания, мъжът й Жерар Пике е останал смазан при новината за болестта на певицата. Тя е най-важното за него на света и затова се притеснил много за здравето й.



Слава Богу обаче, че поп дивата не е била болна от токсоплазмоза по време на бременността си, тъй като това е едно от най-опасните заболявания за бременни жени. Не са малко случаите, в които плодът се ражда с увреждания заради тази болест.

Симптомите при токсоплазмоза са сходни с тези при грип. Затова често диагнозата се забавя, понеже хората не отиват веднага на лекар. Онова, което може да ги накара да го направят най-много, е подуване на лимфните възли.

Самата Шакира първоначално е смятала, че е леко болна, докато състоянието й не е станало твърде влошено. Тогава е отишла при специалист, който й е съобщил страшната вест.

Токсоплазмозата се лекува, но дори и да бъде победена, рискът от нея остава за цял живот. Лекарите съветват хората, прекарали тази болест, да не докосват повече котка през живота си и да внимават много какво месо ядат.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.