Разгадават книгата, която никой не може да прочете! (Новината побърка любителите на мистерии)

0
246

Разгадават книгата, която никой не може да прочете

Книгата, която никой не може да прочете, е на път да бъде разгадана. Тя е известна още като ръкописът на Войнич. Кръстена е така, защото антикваря Уилфрид Войнич я открива през 1912 година. Днес книгата с 600 страници се съхранява в библиотеката на университета Йейл.

Книгата, която никой не може да прочете, вече я разгадават

Ръкописът представлява текст, който никога не е откриван или виждан някъде другаде. Според някои специалисти той е таен код, който чака да бъде разгадан. Други пък мислят, че той представлява безсмислици.

Испанското издателство SILOE, базирано в Бургос, ще направи 898 копия от Ръкописа на Войнич. Издателят възнамерява всяко едно от тях да продаде между 7000 и 8000 евро.

Книгата има невероятна аура. Щом я вземеш в ръце или само я зърнеш, те обхваща такава емоция, която трудно можеш да опишеш”, твърдят от испанското издателство.



В книгата, която не може да се разчете, има невероятно много загадъчни рисунки. В ръкописа има още астрологически символи, начертани с мастило, фигурални сцени. Там са изобразени и повече от сто непознати ботанически видове.

В книгата има цял раздел с митиатюрно изрисувани голи женски тела. Повечето от тях са изобразени с подути кореми и газещи в течности. Интересното е, че има някакви странно взаимосвързани тръби и капсули, което наистина будят недоумение.

Вече е доказано с помощта на радиовъглероден анализ, че книгата, която не може да бъде разгадана, наистина е сътворена в 15-ти век.

Изследване, публикувано през 2013 година в специализирано издание се твърди, че в текста са спазени лингвинистични правила.Авторите не са успели да разберат и дума от текста. Но те са убедени, че в книгата се следва модела на закона на Зипф.

Интересното при него е, че най-често срещаната дума в текста се повтаря два пъти по-често от втората и така нататък. Преди няколко години пък млади учени предположиха, че текстовете в книгата, която никой не може да прочете, произхождат от Мексико.

А не от Централна Европа, както се смята по традиция.Друг лингвинист побърка любителите на мистерия. Същият твърди, че вече е дешифрирал някои от думите в ръкописа на Войнич.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.