Евтин и лесен домашен лек при болно гърло, кашлица и бронхит

0
3595

Това домашно лекарство при болно гърло, кашлица и бронхит е полезно  да се прилага при по-тежки състояния и при по-леки неразположения

Най-често от болно гърло и кашлица страдаме през зимата.

Мед и сода при болно гърло - действа на момента
Мед и сода при болно гърло – действа на момента

Но и през лятото се случва, ако стоим на студено потни в летните горещини, ако сме прекалили със студените напитки и със сладоледа

Ако имате силна кашлица, гърлото ви е много зачервено и не можете да преглъщате, пригответе това домашно средство.

Смесете 2 с.л. мед с 1 ч.л. сода бикарбонат. Докато ги бъркате, сместа побелява от содата.Трябва да сложите в устата 1 ч.л. от тази смес. Не я гълтайте на момента, а я смучете, за да може содата бавно да преминава през гърлото.

Тя го успокоява.

Медът се добавя и за да бъде содата поносима за преглъщане, защото не всеки, особено малките деца, не я харесват на вкус.Когато положението ви е критично, приемайте по 1 ч.л. на всеки 30 минути. Когато усетите облекчение, приемайте през час или през два часа.

Ако лекувате вашите деца, давайте им по 1/2 ч.л. от сместа.

Ако имате кашлица и болно гърло, но не сте в критично положение, пригответе това средство. Вземете два банана, които не трябва да бъдат зелени. В съд ги намачкайте с вилица.

Залейте ги с 300 мл. гореща вода. След като водата стане хладка, прибавете  1 с.л. пресен сок от лимон и 2 с.л. домашен мед.

Разбъркайте. Приемате по 2-3 с.л. от това домашно лекарство през 1 час. Това количество трябва да бъде изпито в рамките на 1 ден.

Ако гърлото продължава да ви боли, пригответе втора доза през следващия ден.

Ако лекувате децата, давайте им по 2 ч.л. от приготвеното домашно лекарство.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.