Мъж намери премръзнали щъркели и ги спаси (+видео)

0
489

Една постъпка, която заслужава огромно уважение! Човекът намери 5 щъркела. Благодарение на неговите грижи прелетните птици оживяха

Сафет Халид живее в с. Зарица, обл. Силистра. Топлото време доведе щъркелите в родината, но те не очакваха, че времето ще се влоши.

щъркели
Това са част от спасените от Сафет щъркели

След като ги намерил, Сафет ги приютил в неговата къща на топло. Щъркелите се почувствали много добре в топлото помещение. Човекът казва, че ще се грижи за тях, колкото време е необходимо. Изгледайте и видеото долу.

Той сподели във ФБ за своята постъпка. Получи страшно много похвали. Природозащитниците отправиха призив към водачите на МПС-та. Докато шофирате, внимавайте. Може да попаднете на някой паднал на пътя премръзнал щъркел.

Ако пристигналите щъркели стоят прави, няма опасност да замръзнат. Но ако лежат на пътя или страни от него, грози ги опасност да замръзнат.



Предвестниците на пролетта си дойдоха навреме. На 20 март ще посрещнем първа пролет. Но времето тази година е нетипично. В някои части на страната има снеговалежи. Живакът падна доста. Вече е около нулата.

Грижи за изпаднали в беда щъркели могат да окажат в Спасителния център за диви животни, който се намира в Стара Загора. Там приемат за лечение всякакви животни и птици. В центъра работят доказани професионалисти, които обгрижват животните с огромна любов.

 

Vece sa gotovi za sutresnata zakuska ot RIBA

Δημοσιεύτηκε από Safet Halid στις Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.