Благороден българин спаси безпомощна сърна от подивели кучета

0
809

След спасените коне и щъркели, още една чудесна новина. Безпомощната сърна не могла да избяга от гладните подивели кучета. Днес тя е жива, защото благородният мъж я спаси

Голямо браво на г-н Цветелин Иванов от София!

сърна
Тази сърна днес беше спасена

Той видял как една сърна лежи безпомощно на пътя и няма сили да се спаси от трите изгладнели бездомни кучета. Те все пак успели да я нахапят по тялото.

Но раните не са фатални. Цветелин Иванов се появил точно навреме. Той не само прогонил кучетата. Извадил сърната от локвата, в която лежала. Увил я в одеяло и позвънил на тел. 112.

Оттам го прехвърлили към МВР, към Зоо полицията, към Дирекцията по горите. Свързали го и с Фондация „Дивите животни“.



На място дошли кола на Зоо полиция, 4 патрулки и горски служители. Пострадалата сърна е отведена във ветеринарна клиника. Раните са промити. Направени са вливания на медикаменти.

След като пусна информация за случката във ФБ, Цветелин Иванов получи страшно много похвали и позитивни коментари. Той от своя страна благодари на всички институции, които се отзоваха, за да спасят невинната сърна.

Вчера у нас стана страхотен скандал. Мъж, който получил европари, за да отглежда коне, ги оставил на произвола на съдбата високо в планината.

Група планински спасители и природозащитници се качиха с моторни шейни. Занесоха сено и фураж на премръзналите, изгладнели и берящи душа животинки.

Стадото коне било доста голямо, но половината животни измрели, защото не били прибрани на сухо и топло място през зимата. За онези, които все още са живи, се полагат грижи от ветеринари. Дано поне те да оцелеят. Със случая се зае МВР и прокуратурата.

През миналата седмица добри хора спасиха повече от 100 щъркела от измръзване. Те бяха прибрани на топло по домовете на много българи. Няколко дни по-късно ги откараха с камион и ги пуснаха на свобода в полето.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.