Направете това на Великден: Тогава късметът, здравето и успеха няма да ви напуснат!

0
594

Великден е един от най-светлите християнски празници

Великден е не само светъл ден. В миналото на този ден хората са гадаели. Те са правели ритуали за здраве и късмет. Едни от най-силните и важни поверия и традиции са свързани именно с Великден.

Великден
Тези поверия за Великден наистина действат

Според едно от поверията детето, родено на този ден е благословено с много късмет и ще е здраво.

В нощта срещу Възкресение Христово да не се вдига много шум. В противен случай може да си навлечете гнева на злите сили или да привлечете лоши енергии.

Ако жена си търси мъж, това поверие ще й помогне. Минути преди Великден тя може да се помоли със следните думи:



„Възкресение Христово! Изпрати ми мъж, който да ми донесе много щастие”. И мечтата й ще се сбъдне.

За да прогоните лошите мисли, злините и отрицателните енергии поръсете дома си в нощта срещу Великден с кладенчова вода или налята дироктно от крака.

Великден се празнува една седмица, известна като Светлата седмица. А в миналото християните са се поздравявали 40 дни след празника с „Христос Воскресе!”- „Воистина воскресе!”.

Католиците вярват, че на светлия християнски празник трябва да си облечете нови дрехи. Така ще привлечете успеха и късмета през цялата година.

Набраният на този ден здравец носи здраве и дълголетие. Според поверието, набрания на този ден растения ни предпазва от болести и ни лекува, тъй като притежава магически сили.

Първото боядисано яйце е червено. С него се прави кръст на челото на всички от семейството, като се започва от най-малките. Първото червено яйце се слага пред иконата на Света Богородица.

Някъде пазят черупките от това яйце и ги използват за баене срещу уроки.

Вярва се, че ако на всеки влезнал в дома ви се даде по едно червено яйце, богатството ще си остане в къщата.

Вярва се, че ако жена дълго време не успее да забременее да преспи с червено яйце в пазвата. На следващата година ще се радва на рожба.

Ако на Великден ваш приятел или познат ви помоли за услуга или ви поискат прошка, не им отказвайте. И така доброто няма да бяга от вас и дома ви.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.