Великооо! Навръх Великден нещо страхотно се случи с Христо Стоичков!

0
372

Христо Стоичков получи грандиозно признание, което ще помни до живот!

Да, той е футболна легенда и отдавна няма съмнение, че е най-великият български футболист, съществувал някога. Той е Христо Стоичков, едно момче, което тръгва от Пловдив, за да покори света.

Христо Стоичков
Голямо признание за Христо Стоичков

Камата за пореден път получи невероятно признание, при това навръх Великден. Днес излезе новият брой на британското списание „FourFourTwo“, където има специално място за Ицо.

Легендарната ни „осмица“ попадна сред най-великите играчи на Световни първенства. Редом до него са имена като Пеле, Диего Марадона, Йохан Кройф, Франц Бекенбауер, Роберто Баджо, Роналдо, д-р Сократес и др.

Признанието за Христо Стоичков е огромно и поради факта, че той не е печелил Световно, за разлика от повечето му колеги, избрани от списанието. Камата дори не е играл финал, но явно качествата му са безспорни за всички футболни анализатори.



Той попадна сред световния футболен елит заради изявите си през 1994 г. в САЩ. Там наниза цели 6 гола и стана голмайстор на турнира, помагайки на България да достигне до четвъртото място и бронзовите медали.

Стоичков си остава най-голямото име във футболната ни история. Той е единственият българин, който някога е печелил „Златната топка“ – награда номер едно за един футболист.

Признанието на британското списание още веднъж доказва класата му и напомня, че няма стигане от нито един друг български футболен играч. Да му е честито на Христо!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.