Главният прокурор под прицел: гадна шега или истинска заплаха?

0
250

Животът на главния прокурор на България Сотир Цацаров е застрашен. Органите предприеха разследване по случая

На служебния вход на софийската Съдебна палата е получена пратка, адресирана до главния прокурор.

главният прокурор
Главният прокурор Сотир Цацаров получи заплахи

Пакетът е подложен на проверка със скенер. Скенерът отчита наличие на опасни вещества.

След това органите за сигурност отварят пакета при специални условия. Там намират пластмасова играчка. Играчката представлява крава. Цялата е омотана в кабели.

Заради тази пратка не се е наложила евакуация на цялата Съдебна палата. Но е бил отцепен секторът, където се получават пратките.



За момента коментар от главния прокурор няма. Може някой да си е направил гадна шега. Но може да е истинско предупреждение – заплаха.

Възможно е пратката да има нещо общо с избягалите затворници, които вече цяла седмица не могат да бъдат открити и заловени от полицията.

Днес Цецка Цачева в ролята на министър на правосъдието свика работна среща с директорите на затворите. Пред медиите г-жа Цачева коментира, че срещата е била ползотворна. Всички са категорични, че трябва да се увеличи числеността на надзирателите в затворите.

Преди малко при Цветанка Ризова гостува член на Синдикалната организация на служителите в затворите. Цветан Михайлов даде няколко нагледни примера. Един надзирател отговаря за от 40 до 80 затворника. Един социален работник и психолог обслужва по 400 затворника. Няма как да се очаква качествена работа при такова положение.

Един надзирател, който дежури на входа на затвора прави проверка на влизащите лица и на автомобилите. Той няма физическа възможност за кратко време да извърши всяка една проверка. Докато проверява хората, той не може да следи превозните средства.

В момента надзирателите у нас не искат повишаване на заплатите, а да бъдат назначени още служители, за да могат да си вършат още по-добре работата.

Необходими са нови скенери, заглушители на дронове и друга модерна техника, която ще улесни работата на надзирателите.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.