Кървав Ад на пътя: Семейство с малко дете загина в катастрофа

0
250

Черен четвъртък, а утре е петък 13. Много тежка катастрофа се разигра на автомагистралата. Един лек автомобил помете друг. Три жертви, а мъж е с опасност за живота

Загиналото семейство пътувало от Варна за София с кола под наем.

катастрофа
Съболезнования на всички близки и приятели на загиналото семейство в тежката катастрофа!

Трагедията се случва на АМ „Тракия“ в района на Нова Загора. Според разказа на очевидци в аварийната лента бил спрян лек автомобил със светещи аварийни.

Колата, марка „Рено“ е стояла неподвижна. В нея се натриса автомобил „Ауди“. И двете коли са намачкани до неузнаваемост.

В „Рено“-то на предната седалка бил водачът. На задната седалка седяла жена и малко момиченце  на 2 годинки. Тримата са загинали на място от мощния удар.



Водачът на „Ауди“-то е мъж на 60 години. Той е получил тежки травми и сериозни наранявания. Откаран е по спешност в МБАЛ – Сливен. Лекарите се борят за живота му. Когато започне да се възстановява, срещу него предстои да бъде повдигнато обвинение.

През целия ден днес тече разследване на тежката катастрофа. Следствено – оперативните дейности се извършват от ОД на МВР – Сливен.

От БТВ припомниха, че в последно време значително зачестиха трагедиите и инцидентите, които стават в аварийните ленти. Поради тази причина се наложи контролът да бъде засилен.

Една от мерките беше свързана със забрана. Аварийните ленти да не се използват за изпреварване или за други цели. Тяхното предназначение е спиране при авария с превозните средства. Или когато водачите и пътниците изпитват нужда от почивка.

Времето се стопли, денят става все по-дълъг. Това не означава, че движението по пътищата трябва да бъде безобразно. Водачите на МПС-та не трябва да подценяват присъствието мотористи, велосипедисти и каруци.

Водачите на мощни мотори много добре знаят, че не трябва да пътуват без каски. Също така да не летят по пътищата с висока скорост. Но за съжаление често не изпълняват тези изисквания.

Велосипедистите и каруците трябва да имат светлоотразителни елементи, за да бъдат забелязвани в тъмното. През почивните дни все повече деца се качват на колелета. Те също са потенциална заплаха за бързото движение на превозните средства.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.