Забравете за тези храни, ако страдате от подагра

1
650

Не пренебрегвайте тези съвети, за да не усложните допълнително положението си

Специалистите са категорични, че ако страдате от подагра, трябва да забравите изцяло за съществуването на тези храни.

подагра
Не пренебрегвайте тези съвети, за да не усложните допълнително положението си

Дори и до вчера те да са били част от менюто ви, то от този момент нататък ги изхвърлете и не ги връщайте повече на трапезата си.
В противен случай ще усложните още повече положението си и ще увеличите жестоките болки, които ви причинява болестта подагра.

Ето и кои са храните, за чиято консумация трябва да забравите, ако страдате от подагра:

Червено месо
Не само, че ако страдате от подагра, трябва да забравите категорично за него, а дори и все още да не сте попаднали в плен на тази болест, е добре да намалите консумацията му. В противен случай увеличавате сериозно риска от поява на подагра.



Множеството усложнения при пациентите, които вече са диагностицирани с това заболяване се дължат на високото съдържание на пурини в допълнение към останалите компоненти, повишаващи нивата на холестерола. Освен това по този начин увеличавате значително и риска от появата на наднормено тегло.

Морски дарове
Изключете категорично морските дарове от диетата си при положение, че страдате от подагра. Макар много от техните съставки да са полезни, те също съдържат доста високи нива на пурини. Този тип вещество се разгражда в организма под формата на пикочна киселина. Ако пренебрегнете този съвет рискувате да увеличите нивата й, както и да влошите възпалението и силната болка.

Бира
Макар мнозина да сочат това питие за изключително полезно за бъбреците, то причинява сериозни проблеми на хората, страдащи от този вид артрит.
Напитката повишава сериозно нивата на пикочна киселина в организма и дори нарушава процесите на елиминирането й. освен това част от съставките, съдържащи се в бирата засягат пряко възпалителните процеси на ставите. Ако продължите да консумирате бира въпреки всичко, трябва да сте наясно, че ще увеличите сковаността и двигателните затруднения.

Подсладени напитки
Безалкохолните подсладени напитки също не се препоръчват на хората, страдащи от това заболяване. Причината за това е, че в тях се съдържат фруктоза или царевичен сироп, както и изкуствени подсладители. Всички те повишават нивата на производство на пикочна киселина.

Ежедневната им консумация ще увеличи значително и риска от метаболитни разстройства. Ще утежни и значително положението на възпалителните заболявания, каквито са артритът и подаграта.
Като цяло приемът на газирани напитки е свързан с повишен риск от костни проблеми в зряла възраст.

Сред останалите забранени храни, са бялата риба, гъбите и черният дроб. Тази болест засяга най-често глезените, коленете и останалите части на тялото, предразположени на натрупването на пикочна киселина. Тя има отрицателно влияние и върху меките тъкани на тялото, както и върху бъбреците, пише Блиц.

loading...

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.