Мини България във Велико Търново постави невиждан рекорд

0
805

Паркът с красиви миниатюри, наречен Мини България в град Велико Търново отвори врати на 30 септември 2017 г. Тогава беше официално открит и осветен от търновски свещеник

На 30 септември в парка под Царевец се събраха много търновци и гости на града, специално пристигнали за откриването.

Мини България
Мини България е уникално място, което повдига нашето национално самочувствие

Там бяха кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов, областният управител, организаторите на парк Мини България от Украйна и други официални лица.

Още през първия ден от откриването през Мини България минаха повече от 1 000 души. Някои бяха пристигнали с автобуси като организирани екскурзии.

Само за 6 месеца и половина посещенията станаха 10 000. Откриването в края на есента беше последвано от зимния сезон, когато посещенията са малко на брой или липсват. Особено в дните с обилни валежи от дъжд или сняг.



Зимата съкращава времето, затова тези 10 000 посещения са истински рекорд.

За момента не е известно друг музей или атракцион да се е радвал на такъв огромен интерес. А през последните 10 години на територията на цялата страна бяха открити много такива.

Както научаваме от колегите от в. „Борба“ (ВТ), 10 000-ят посетител е жител на старата столица.

Щастливецът се казва Севдан Калов. От 20 години работи и живее в Берлин. Завърнал се за кратко в родното Търново, решил да посети Мини България.

Не е предполагал, че бъде посетител № 10 000. Севдан получи страхотна награда. Тя е ваучер за едногодишно безплатно посещение на парка с миниатюрите за двама.

Пред репортер на в. „Борба“ Севдан споделя, че е останал очарован. Имало е обекти, за които той даже не е предполагал, че съществуват у нас.

Ако имате път към Велико Търново, намерете малко време, за да разгледате Мини България. Заслужава си, защото ще се насладите на нещо уникално красиво.

Всички макети са изработени с микроскопска точност и са съвършени. В деня на откриването организаторите от Украйна споделиха, че пластмасата, от която са изработени издържа от минус 40 до + 50 градуса по Целзий.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.