С този еликсир ще забравите за желанието си за нещо сладко

0
372

Ще извлечете още множество ползи за здравето

Ако и вие не просто обичате сладките изкушения, а сте пристрастени към тях, този еликсир ще ви помогне да се освободите от тази зависимост.

еликсир
Ще извлечете още множество ползи за здравето

Всеки е наясно с факта, че сладкото не е никак полезно за здравето ви, особено ако става въпрос за прекомерни количества. Може би си мислите, че няма по-вкусно нещо от сладкиш, парче шоколадова торта или пък бисквитки с чая или кафето. А замисляли ли сте се колко много вредите на организма си по този начин?

Едва ли ще се изненадате от факта, че отказването от сладко не е никак лесно. Първо трябва да вземете това решение, а изпълнението му е още по-трудно. Мнозина се опитват да ограничат десертите, за да извлекат максимална полза от храната.
Това обаче невинаги е толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед.

В следващите редове ще ви разкрием рецептата за изпитан еликсир, благодарение на който ще се откажете успешно от сладките изкушения.
Разбира се, ако сте твърдо решени да се откажете от сладките изкушения, можете да го направите чрез психологическо насилие върху самите вас, както и силна мотивация в съчетание с воля. Много по-лесно обаче би било, ако се доверите на този еликсир.



Ето нужните ви продукти и начинът, по който да си го приготвите:

100 гр. сусам
1 литър вода
2 ч.л. чист пчелен мед

Семената от сусам трябва да се накиснат във водата и да престоят в продължение на една нощ. На сутринта ги прецедете, изплакнете и ги сложете в блендер. Добавете 1 ч.ч. вода, пчелния мед и смелете. След това добавяйте постепенно останалото количество от водата като постоянно разбърквате.

Тук е мястото да отбележим, че пчелният мед се използва като подсладител. В този ред на мисли, не е задължително да го добавяте към еликсира, а само, ако желаете да го подсладите.
По този начин вече си приготвихте отлично сусамово мляко. Следва да го прехвърлите в подходящ съд и да го приберете в хладилника.

Всяка сутрин изпивайте по 1 ч.ч. от сусамовото мляко на празен стомах. Неестествената ви жажда за сладко ще изчезне след няколко дни.

Тайната на този еликсир се крие във факта, че сусамът усвоява твърде бързо калция, когато се използва по този начин. В допълнение не само ще укрепите костите си, а и ще наситите организма си с витамини. Освен това ще се радвате на здрави нокти и коса. Не на последно място трябва да отбележим, че съдържащите се в този еликсир антиоксиданти ще ви предпазят от стареене и намаляват значително риска от появата на онкологични заболявания, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.