Ужас в Гърция, евакуират хората

0
544

Дишането в района е доста затруднено, твърдят хората

Световните медии тръбят, че в Гърция е истински ад.

Гърция
Дишането в района е доста затруднено, твърдят хората

Вече започна евакуацията на хората, живеещи в района на Ксанти, Гърция. До евакуацията се стигна, след като огромен пожар избухна в завода за акумулатори в квартал Олвио в Ксанти. Огнената стихия пламнала в главната сграда на компанията „Sunlight“, изгаряйки киселини, пластмаса и редица други запалими вещества и материали.

Заради появилите се огромни токсични облаци в атмосферата, властите взеха решение да евакуират хората от близките квартали в Ксанти. Един от работниците в завода е бил приет в лечебно заведение с респираторни проблеми. За щастие животът му е извън опасност.

До неотдавна властите имаха опасения от експлозии заради силно летливите вещества, които се съхраняват в помещенията на завода, в който възникна пожарът.
Както вече стана ясно евакуацията в района на пожара започна преди около един час.



Местното издание „Танеа“ отбелязва, че работата на пожарникарите е доста затруднена заради силния вятър, който духа в района. До момента са се чули няколко експлозии, но огнеборците уточняват, че са били малки. Небето е почерняло на няколко километра от инцидента.

Хората в района на Ксанти, Гърция твърдят, че дишането им е доста затруднено. Според първоначалната информация, пожарът е в резултат на късо съединение в склад за слънчеви батерии. Евакуацията на всички квартали наоколо се е наложила заради тежкия дим и най-вече заради естеството на химическите съставки.

Полицейските служители и общинските власти призовават хората в района да се запътят към морето, което е на 30-тина километра. Освен това прозорците на домовете и автомобилите им задължително трябва да са затворени, предават местните издания.

На този етап са евакуирани кварталите „Олвия“, „Агиус Атанасиос“, „Талатия“, „Космики“, „Тимбано“, „Токсоти“, както и вилната зона в района на река Места – „Нестос“.

В гасенето на огнената стихия участват над 76 пожарникари и 23 пожарни автомобила.
Офисите на завода, в който е пламнал пожарът, са напълно унищожени. Унищожена е и основната сграда, в която са се произвеждали слънчевите батерии.

Пожарните търсят водоизточници в района, от които да взимат вода. Намирането им не е никак лесно предвид интензивността на работата им. Пожарните автомобили не са един и два, а цели 23 и не е никак лесно да бъдат заредени.

Тепърва предстои установяването на причината, която е довела до огромния пожар, погубил завода за производство на слънчеви батерии. Предстои и изясняването на щетите, пише pik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.