Така се прави зелена салата по мексикански (много интересна рецепта)

0
258

Тази зелена салата по мексикански става превъзходна на вкус

Предлагаме ви рецептата за различна и много вкусна зелена салата по мексикански. Лесно се приготвя и изобщо няма да ви затрудни. А ще видите колко вкусни идеи имат жителите на далечната Южна Америка.

Направо разкошна става тази зелена салата по мексикански

Трябват ни сто грама тортила чипс, 50 грама сирене чедър, едно пиле на грил, една глава червен лук, две пресни люти чушки, 200 грама зелена салата.

А за дресинга са ни необходими два броя авокадо, една малка кофичка заквасена сметана, две скилидки чесън, сока от един лимон, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си вземем една тавичка и да покрием дъното й с хартия за печене. Върху нея си нареждаме чипса тортила и го поръсваме с настърганото сирене чедър.



Пъхаме ги да се запекат във фурната, която вече е загрята на силна температура и печем, докато видим, че сиренето е добило апетитен златист цвят.

Отделно от това си слагаме в един блендер почистеното вече авокадо, заедно с чесъна. Добавяме си към тях сметаната и разбиваме всичко това на гладък и хомогенен крем.

После си подправяме този крем с лимоновия сок, с черния пипер и сол на вкус. Пилешкото месо от пилето на грил пък си го накъсваме на парченца. Лука си го режем на колелца, а чушките ги нарязваме на ситно.

Всичко това го слагаме в една салатиера, поливаме го обилно с дресинга и внимателно разбъркваме. Преди да поднесем салатата и да я разпределим на порции в чиниите, слагаме в средата от пилешката смес и гарнираме със запечените тортили и чедъра.

Страшно вкусна и много интересна става тази мексиканска зелена салата и сме сигурни, че ще ви допадне. Тя е разкошна и за мезе към добро питие – определено отваря и глътката, и приказката.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.