Нафта се разля при инцидент с малък кораб (затвориха пристанището и плажа)

0
501

След извършен ремонт на малкия туристически кораб, неговият капитан и помощникът му правят пробен курс. Оказало се, че ремонтът не е осъществен добре

Малко след като започва да плава, плавателният съд се напълнил с вода и засяда в плитчината.

малък туристически кораб
Това е потъналият малък туристически кораб, от който се разляха 70 литра нафта

При произшествието 70 литра нафта се изливат във водите на Черно море.

Замърсени са Южният плаж и пристанището на Китен, съобщиха от  burgas24.bg.

От репортаж на БТВ преди малко стана ясно, че Морска администрация е поставила заграждения. По този начин е отцепила района да не може нафтата да се разпръсне в по-голям периметър.Днес служителите на Басейнова дирекция изсипаха във водите на морето абсорбиращи гранули.

Тези гранули трябва да поемат нафтата и по този начин водата отново да бъде годна за къпане.

Нафтата във водите на Черно море около Китен ще бъде почистена. Туристите отново ще могат да се къпят. Обаче по руските курорти това в момента не е възможно.

Там е издадена забрана за къпане, защото температурата на Черно море е паднала драстично. Определят случващото се като истинска аномалия, писа Блиц.

Според властите от област Краснодарск, водата ще бъде подходяща за плуване едва след няколко дни, защото се очаква повишаване на температурата.

Живакът на термометрите, потопени във водите на Черно море и днес паднал до 13 градуса. На места се е покачил до 16 градуса. Тези температури са опасни за плажуващите, особено за малките деца.

При това положение не се коментира дали руските туристи ще предпочетат да летуват на българското черноморие или ще отпътуват за Гърция и Турция.

Туроператорите коментират, че през последните години се наблюдава отлив на руските туристи от нашите морски курорти.

А причините за това са безброй много и са ясни за всеки. Защото и българите предпочитат на отидат на почивка в гръцките и турски морски курорти.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.