Заради аномалия на Черно море влезе в сила забрана за къпане

0
470

Тази година природата поднася какви ли не изненади

Аномалия в Черно море принуди властите да забранят къпането на определени места.

Черно море
Тази година природата поднася какви ли не изненади

Заради незапомнено ниски температури на водата, властите в Краснодарский край се принудиха да забранят къпането.
Според прогнозата, водата в Черно море ще е годна за къпане най-рано след 2-3 дни. Това стана ясно от информацията, разпространена от регионалния метеоцентър, цитирана от местната преса.

Вчера в Новоросийск за изненада на всички температурата на морската вода е достигнала едва 13 градуса. В Тупасе и Анапа е била едва 15-16 градуса, а в Геленджик и Сочи – 20-22 градуса.
Местните синоптици успокояват плажуващите, че съвсем скоро топлата вода отново ще се върне.

Те са категорични, че след като се промени посоката на вятъра, положението ще се върне отново към обичайното и плажуващите ще могат спокойно да влизат във водата.
Синоптиците уточняват, че промяната на температурата на водата в Черно море се дължи на активни атмосферни процеси, довели до преместването на въздушни маси над този район.



През вчерашния ден над много райони в Краснодарското крайбрежие къпането в Черно море е било забранено от властите. Съгласно руското законодателство, е абсолютно забранено да се влиза във водата, ако температурата й е под 18 градуса по Целзий за възрастни и 20 градуса за деца.

Медици уточняват, че ако все пак законът бъде пренебрегнат, то хората трябва да са наясно с риска, който поемат. Потапянето във вода с ниска температура наистина крие сериозни рискове за живота и здравето.

Това може да предизвика внезапни спазми или преохлаждане на организма. На този етап синоптиците не се наемат да прогнозират в коя посока ще се насочат студените морски талази, ако се промени посоката на вятъра, пише zajenata.bg.

Същевременно стана ясно, че заради опасната радиация, която бе измерена по някои плажове на родното Черноморие, зрее бунт в Черноморец.
Новината за опасни нива на радиация естествено е изплашила летовниците и немалка част от тях вече са отменили резервациите си.

Вчера сутринта жителите на Черноморец окупираха кметството в града, след като стана ясно, че радиацията на залива Вромос е 50 пъти над нормата. Този залив е на отстояние от почти четири километра от Черноморец, но новината вече е изплашила сериозно летуващите.

Онези, които трябвало да се отправят към Черноморец за отпуската си, вече са отменили голяма част от резервациите.
При вчерашното замерване стана ясно, че на това място радиацията е 2-3 пъти по-висока от тази, която се засича на останалите плажове по Южното Черноморие, пише Блиц.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.