Неподозирани приложения на киселото мляко (II част)

0
316

То може да ви е от полза за много неща

След като в първата част ви запознахме с полезните свойства и няколко от неподозираните приложения на киселото мляко, в следващите редове ще продължим с това начинание.

киселото мляко
То може да ви е от полза за много неща

Както вече стана ясно киселото мляко може да се използва не само в кухнята, а и за разкрасителни процедури. Този продукт наистина върши чудеса за кожата и косата.

Ето за какво още можете да използвате киселото мляко:

Избелване на зъбите
Едва ли има човек, който не иска да се сдобие със снежнобели зъби или т.нар. холивудска усмивка. Киселото мляко ще ви помогне да избелите успешно зъбите си дори и в домашни условия. Просто е нужно да проявите малко повече търпение и да добавите тази процедура към ежедневните ви навици.



Това, което трябва да правите, е да втривате киселото мляко в зъбите си всяка сутрин в продължение на два месеца. Фосфорът и калцият, съдържащи се в този продукт ще свършат своята работа, без никакви съмнения. Крайният резултат ще е повече от забележим.

За педикюр
Ако краката ви имат нужда от педикюр, не е задължително да бързате да запазвате час за салона. Можете да си спестите парите и да си направите тази процедура в домашни условия, при това също толкова успешно. За целта първо пригответе естествен пилинг за краката като счукате няколко ореха, добавете ги към киселото мляко и използвайте продукта за масаж на краката. Както сами се досещате, орехите трябва да са счукани на много ситно, за да не се нараните.

При слънчево изгаряне
Киселото мляко може да излекува повече от ефективно зачервяванията по кожата и слънчевите изгаряния. Ако пък заложите на употребата на заквасена сметана, ефектът ще е още по-добър. Нанесете го равномерно върху засегнатата област от кожата и оставете да действа в продължение на 20 минути, след което отмийте със студена вода.

Цинкът, съдържащ се в млечния продукт ще облекчи паренето и сърбежа на кожата. В допълнение естественият продукт действа охлаждащо на кожата и овлажнява. Не бива да пропускаме и фактът, че благодарение на мощните си антибактериални свойства, този продукт предотвратява появата на инфекции дори и след тежки изгаряния.

Детски бои за пръсти
Добавете малко сладкарски оцветител към киселото мляко и вече няма да се притеснявате, че детето може да яде от боята, с която рисува. Направена по този начин, тя е абсолютно безопасна за консумация. Освен това, ако остане за известно време, киселото мляко ще засъхне много лесно, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.