Няколко интересни факта за ругатните

0
282

В щата Вирджиния можете да влезете в затвора заради ругатня

Ругатните несъмнено присъстват навсякъде в ежедневието ни. Като се започне от шеф гадняр, мине се през неразбрани колеги и шофьори, които всячески нарушават правилата и се стигне до битовите неприятности.

ругатните
В щата Вирджиния можете да влезете в затвора заради ругатня

Няма смисъл да се лъжем, проблемите са навсякъде около нас в ежедневието ни и понякога ругатните, са единственото, което ни остава да направим в дадена ситуация. Обикновено сипем ругатни, когато се чувстваме безсилни да променим нещата.

В такива случаи не ни остава нищо друго, освен да изчакаме бурята да премине. През това време разбира се, за да облекчим ситуацията, хвърляме по някоя и друга сочна ругатня, идваща от дълбините на душата ни.

Психолозите посочват, че ругатните и нецензурните изрази намаляват значително нивото на стреса.



Ето и още няколко интересни факти за ругатните:

В щата Вирджиния може да се озовете зад решетките, ако си позволите екстрата да сипете ругатни на публично място. Поради тази причина хората, които си позволяват да редят нецензурни думи на пътя, са твърде малко. Представете си, ако такъв закон влезе в сила и в страната ни. Вероятно тогава половината от българите, ще се озоват зад решетките.

Във Византийската империя през VI век пък, е можело да се сдобиете дори със смъртно наказание, ако си позволите да сипете нецензурни изрази или груби думи.

Факт е, че най-употребяваната дума в социалната мрежа Фейсбук, е нецензурна. Вероятно вече се досещате и сами, че става въпрос за думата „shit“.

Колкото и невероятно да ви звучи, доказано е, че ругаенето може да облекчи значително болката ви. В случая не става въпрос за чисто физическото измерение на болката, а и за психическото. Със сигурност ще се съгласите с това, че ако се чувствате зле, обидени или наранени и започнете да ругаете, не след дълго ви олеква. Същото се случва и в случаите, в които ви измъчва някаква физическа болка.

Още до втората си годинка малчуганите са научили поне няколко нецензурни думи. Колкото и да се опитвате да ги предпазите от тях, това е невъзможно. Факт е, че в съвременното общество всеки ругае. И тъй като нямаме толкова строги закони, както в щата Вирджиния, това се случва навсякъде – в парка, на улицата, в магазина и къде ли още не.

Е, харесва ли ви или не, това е светът, в който живеем всички ние. Истината обаче е, че той не е просто такъв, а ние си го правим такъв, така че се замислете добре следващият път, когато ви се прииска да наругаете някого, пише vesti.bg

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.