Така се прави уникалното пиле Маринара (ще ви отвее главите тази вкусотия)

0
287

Това пиле Маринара става наистина много вкусно

Предлагаме ви рецептата за известното и ултра вкусно пиле Маринара. Лесно се прави, а още по-бързо се яде. Идея нямате каква разкошотия става и ви го препоръчваме най-отговорно. Доволни ще останете.

пиле Маринара
Уникално вкусно се получава това апетитно пиле Маринара

Трябват ни около кило пилешко месо – бутчета и бяло, три яйца, две-три скилидки чесън, една чашка доматено пюре, 30 грама пармезан, 200 грама кашкавал, 50 грама галета, малки глави лук, риган, босилек, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си запържим във вече загрятата мазнина лука и чесъна.

След това си добавяме към тях размитото с вода доматено пюре, заедно с подправките. Разбъркваме и оставяме да се сгъсти на котлона.



Взимаме си пилешкото месо и си го нарязваме на порции. След това всяка мръвка си я овалваме хубаво в смес от галетата и пармезана.

Изпържваме си месцето в мазнина, докато добие апетитен златист цвят.

След това взимаме една тавичка и в нея си нареждаме запържените вече мръвчици. Слагаме им отгоре и доматения сос като не забравяме обилно да поръсим с настъргания кашкавал.

Пъхаме тавичката във фурната, която е загрята на умерена температура и оставяме да се пекат за около 15-ина минутки. После вадим и ядем, и да знаете, че доволни ще останете.

Много лесно и бързо се прави тази вкусотия, но е идеална дори за гости.

А може да бъде поднесена и като мезенце към добро питие и щура вечер на купон с приятели. Сигурни сме, че ще си го правите редовно, наистина е страшно апетитно.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.