Това са най-евтините и полезни супер храни

0
257

Не ги пренебрегвайте

Няма никакво съмнение, че на тема полезни супер храни, са изписани цели фермани.

храни
Не ги пренебрегвайте

В тях можете да прочетете за невероятните ползи от различните храни и най-вече за тези, идващи от далечни нам страни. Освен това не трябва да забравяме и фактът, че цените им удрят много сериозно по портфейла.

Прочитайки информацията, съдържаща се в следващите редове, ще се убедите, че не е нужно храните да са твърде скъпи и да идват отдалеч, за да окажат благотворно въздействие на организма ви. Има такива храни и у нас. Те не само се намират на една ръка разстояние, а и не са безбожно скъпи.

В следващите редове ще ви дадем само няколко примера за такива супер полезни и евтини храни. Ето ги и тях:



Овесени ядки
Хората, които започват деня си с тях, се чувстват заредени с енергия. Това несъмнено се дължи на факта, че овесените ядки съдържат балансирано количество фибри, протеини, минерали, витамини и разбира се не на последно място – антиоксиданти. Освен това те могат да бъдат консумирани и от онези, които искат да се освободят от някой и друг килограм. Любопитното е, че консумацията на овесени ядки се препоръчва и на хората, които искат да наддадат на килограми. Тук е мястото да отбележим, че в случая всичко зависи от комбинацията им с други храни.

Мед
Едва ли някой има съмнение в огромните ползи от консумацията на този пчелен продукт. Мнозина дори го определят като истинска панацея и това не е никак случайно. Специалистите посочват, че добре приготвеният пчелен мед не само може да укрепи имунната система и да подобри съня, а и е идеален продукт за диабетици. Достатъчно е да приемате само по една чаена лъжичка дневно.

Зеленчуци
Разбира се те няма как да не присъстват в списъка с полезните храни. Тук обаче става въпрос за някои конкретни зеленчуци като цвеклото, патладжаните и зелето. Добре е да ги консумирате в суров вид или с минимална топлинна обработка.
Разбира се патладжаните няма как да се консумират сурови, но пък вместо да ги пържите ги изпечете. От зелето и цвеклото пък можете да си направите страхотна салата. Много е важно да знаете, че зелето съдържа глутамин – противовъзпалителна аминокиселина. Цвеклото пък съдържа солидно количество фибри и антиоксиданти. Разбира се патладжаните на свой ред съдържат много калий, желязо, калций, мед, магнезий и фолиева киселина.

Ленено масло
Вероятно сте наясно с ползите от редовния прием на Омега-3 мастни киселини, но пък в същото време не е изключено да не можете да си позволите да консумирате сьомга три пъти в седмицата. Е, в такъв случай можете да компенсирате тази липса благодарение на лененото масло. То не само намалява риска от появата на високи стойности на лошия холестерол, а и предпазва от сърдечносъдови заболявания, пише zdrave.to

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.