Доцент от ВМА разкри какви са симптомите на коронавируса

0
549

Добре е да сте наясно със симптомите

 

коронавирус
Добре е да сте наясно със симптомите

След като стана ясно, че в страната има десетки потвърдени случаи на коронавирус, стана ясно и как точно протича болестта на заразените с вируса у нас.

Началникът на Катедрата по инфекциозни болести към Военномедицинска академия – доц. д-р Георги Попов разкри, че в клиниката са хоспитализирани шестима души с коронавирус. Трима са под домашно лечение дистанционно.

Предвид факта, че в клиниката вече има няколко души с коронавирус, медиците вече имат наблюдение за начина, по който протича болестта при леките и средно тежките случаи .
Доц. д-р Георги Попов посочи, че става въпрос за хора над 50-годишна възраст.

При тях телесната температура се движи в интервал между 37.6 и 38 градуса. Това означава, че в случай на коронавирус, температурата не е висока (между 39 и 40 градуса, както при грипа).
За сметка на това обаче гърлото е силно зачервено и има засягане на долните дихателни пътища. При една от жените, не са засегнати и други органи и системи.



Другото, което прави впечатление на медицинските специалисти е фактът, че при един от пациентите левкоцитите са силно понижени. За сметка на това са увеличени лимфоцитите. „Тази картина е типична за вирусно заболяване“, категоричен е доц. д-р Георги Попов.

Мнозина се надяват, че коронавирусът ще отшуми с настъпването на по-топлите дни, тъй като преди време се появи предположение, че високите температури го унищожават.
Специалистът подчерта, че до известна степен коронавирусът напомня на морбили в частта с децата, тъй като те го карат със значително по-леки симптоми.

Хората с хронични и онкологични заболявания, трябва да са изключително внимателни

Съветът на доц. д-р Георги Попов, както и на редица специалисти, е по-възрастните хора с онкологични заболявания, сърдечносъдови проблеми и диабет, да се пазят много, пише zajenata.bg.

Междувременно стана ясно, че някои храни не само, че не засилват имунитета, а дори напротив – занижават го и то чувствително.
Сред тези храни, колкото и странно да ви звучи, на първо място се нарежда сиренето.

В него се съдържа опасната бактерия листерия, която в големи количества може сериозно да наруши работата на имунната система.
Няма място за притеснение, ако консумирате малко сирене, тъй като стомашно-чревният сок ще успее да унищожи тази бактерия.

Според мнозина алкохолът възстановява имунната система на човека, но това е абсолютно заблуждение.
Противно на очакванията, това, което трябва да знаете е, че алкохолът унищожава панкреаса и черния дроб.
Освен това в него се съдържа много захар, която захранва бактериите. По този начин принуждава увредения вече панкреас да работи на по-бързи обороти, за да произведе инсулин, който да понижи нивата на кръвната захар.

Малцина са наясно и с факта, че алкохолът измива всички полезни вещества от организма, в това число и левкоцитите, които поддържат защитата срещу вирусите.
Рано или късно алкохолът ще извади на показ всички ваши болежки и ще разруши категорично митовете, които битуват за ползите от него.
Колбасите също са сред храните, унищожаващи имунитета, пише jenata.blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.