Изхвърлете тези храни от менюто си! Те убиват имунитета ви!

0
421

Вероятно за някои от тях дори не сте предполагали колко вреди нанасят на организма ви

 

храни
Вероятно за някои от тях дори не сте предполагали колко вреди нанасят на организма ви

Специалистите по хранене съветват да изхвърлите тези храни от менюто си, защото убиват имунитета ви.

Предвид, че се намираме все още в сезона на грипа и настинките, а и вчера страната ни обяви извънредно положение заради коронавируса, е от особено значение имунитетът ви да е силен.
Именно той е вашата гаранция, че ще боледувате значително по-малко в сравнение с останалите и ще имате възможността да сте във форма за по-дълго време.

Именно правилното функциониране на имунната система, е щитът, осигуряващ защита на тялото ви от всички видове вирусни инфекции и заболявания, причинени от бактерии.
Имунната система е способна да разпознае бързо навлизането на чужди клетки в организма и започва да произвежда антитела, които ги унищожават навреме.

Добре е да сте наясно с факта, че като цяло хората, страдащи от диабет и други хронични заболявания, са със значително отслабен имунитет. Това се дължи основно на високите нива на кръвната захар (при диабетиците), което на свой ред забавя действието на белите кръвни клетки.



В същото време малцина си дават сметка, че имунната система е в пряка зависимост от храненето. Когато организмът има на разположение всички нужни витамини, минерали и други необходими вещества, имунитетът ви ще е силен.

Ако имунитетът ви е слаб, а искате да го подсилите, добре е да знаете, че това не може да се случи в рамките на няколко дни. Освен това трябва да спазвате правилен хранителен режим, тъй като някои храни са способни значително да разрушат защитните механизми на човешкия организъм.

Отнасяйте се отговорно към здравето си

Ето и някои от опасните храни:

Сирене
Колкото и невероятно да ви звучи, то наистина е способно да унищожи имунната ви система. Факт е, че в него се съдържа опасната бактерия листерия, която в големи количества може сериозно да наруши работата на имунната система.
Ако консумирате малко сирене, стомашно-чревният сок ще успее да унищожи тази бактерия.

Алкохол
Според мнозина алкохолът възстановява имунната система на човека, но това е абсолютно заблуждение.
Първото, което трябва да знаете е, че алкохолът унищожава панкреаса и черния дроб.
Освен това в него се съдържа много захар, която захранва бактериите. Освен това кара увредения вече панкреас да работи на по-бързи обороти, за да произведе инсулин, който да понижи нивата на кръвната захар.

Малцина са наясно и с факта, че алкохолът измива всички полезни вещества от организма, в това число и левкоцитите, които поддържат защитата срещу вирусите.
Рано или късно алкохолът ще извади на показ всички ваши болежки и ще разруши категорично митовете, които битуват за ползите от него.

Колбаси
Много хора закусват сандвич с колбас. Факт е, че колбасите засищат бързо, но не водят до нищо добро. голяма част от тях са пълни с трансмазнини и канцерогени. В преобладаващата част от тях се съдържа и мононатриев глутамат.
Ако все пак купувате колбаси, задължително поглеждайте етикета. Не купувайте продукти, съдържащи мононатриев глутамат, пише jenata.blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.