Въвеждат революционно ново правило във футбола!

0
298

В Шампионската лига скоро няма да има едно много важно правило!

Футболът постоянно бива променян и това ще продължи и за в бъдеще. Последната такава промяна е свързана с Шампионската лига, предава „Ройтерс“.

Шампионската лига
Шампионската лига скоро може да бъде с ново правило

Треньорите на водещите европейски отбори са се срещнали с представители на УЕФА, за да поискат отмяна на правилото за гол на чужд терен. Според тях, в наши дни далеч не е толкова трудно да се отбележи като гост и затова не е честно да има такова правило.

Въпросното правило се прилага, когато има равенство в общия резултат на даден сблъсък от елиминационната фаза. За да не се стига често до продължения или дузпи, е въведено гостуващият отбор да има преднина при гол.

За първи път правилото се въвежда през сезон 1965/1966 в турнира за Купата за носителите на купите (КНК). След това постепенно се налага в КЕШ (днешната Шампионска лига), както и в почти всички други турнири.



Правилото за гола на чужд терен предстои да бъде преразгледано от УЕФА. Голям е шансът да бъде премахнато, за да може така футболът да бъде по-справедлив.

Именно в тази насока се работи от известно време насам. Затова и бе въведена системата за видеоповторения (ВАР), но засега и тя отсъства в Шампионската лига.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.