Така се правят уникални картофи по шведски (лесно и вкусно)

0
629

Тези картофи по шведски винаги се получават прекрасно

Предлагаме ви рецептата за уникални картофи по шведски. Нищо и никаква трудност няма в приготвянето им, а стават като масълце. Топят се в устата и са перфектни за мезе, предястие или дори лека вечеря. Опитайте ги.

картофи по шведски
Прекрасни и много лесни са тези картофи по шведски

Трябват ни шест-седем средни картофа, 150 грама краве масло, четири лъжици сух пилешки бульон, млян черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си сварим картофите, но заедно с обелката им. Варим ги около 20-ина минутки, най-добре да е в подсолена вода. След това ги оставяме да изстинат малко и ги обелваме.

Нарязваме си ги на филийки с дебелина близо един сантиметър. Взимаме си един тиган и в него си разтопяваме масълцето.



Добавяме си вътре пилешкия бульон и малко млян черен пипер. Оставяме на котлона около една-две минутки, за да се получи хомогенна и еднородна смес.

След това си взимаме една тавичка, в която си нареждаме филийките картофи. Поливаме ги отгоре с готовата смес от тигана и покриваме тавичката или формичката си с алуминиево фолио.

Пъхаме тавичката във фурната, която преди това вече сме загряли на температура от 200 градуса.

Оставяме картофките да се пекат в нея за около 25-30 минутки, а после махаме фолиото и допичаме за още около десетина минутки.

Картофките добиват онзи великолепен златист и апетитен цвят като стават наистина страшно вкусни. Идеални са и за гарнитура към основно ястие, и за чудно мезенце към биричка.

А ако искате да станат още по-неустоими, може да ги поръсите отгоре с малко настърган кашкавал, преди да ги извадите от фурната.

Тогава вече направо ще си оближете пръстите. Препоръчваме ви ги горещо.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.