Това са най-бързите и вкусни панирани кюфтета от риба (лесна рецепта)

0
360

Тези кюфтета от риба се харесват на всички, които обичат морските дарове

Предлагаме ви вкусна рецепта за бързи и лесни кюфтета от риба, които са страшна разкошотия. С тях може да спечелите всеки почитател на морските дарове, при това без да си играете дълго пред печката.

Трябват ни 600 грама филе от риба, една филия сух хляб, но без кората, две лъжици сметана, две яйца, четири филета от аншоа, индийско орехче, магданоз, сол на вкус, черен пипер на вкус, брашно, олио и галета.

риба
Прекрасни за всички, които обичат риба и морски дарове

Първо взимаме филето от риба и го смиламе или го накълцваме на много ситно. След това го поставяме на едно място, заедно с накиснатия в сметаната сух хляб, единия жълтък, солта, черния пипер, индийското орехче, магданоза, половин лъжица брашно и половин лъжица галета.

Цялата тази смес се омесва много добре на кайма, от която после правим осем тънки питки. Върху четири от тези питки слагаме по едно филе от аншоа, а после ги покриваме с другите четири останали питки.



Прищипваме хубаво краищата им, за да не се разтворят и развалят при готвенето, а след това получените вече кюфтета ги овалваме последователно в брашно, после в разбито яйце и накрая в галетата.

Накрая вече ги поставяме да се запържат в предварително сгорещена мазнина на котлона и ги пържим, докато не добият тъмнозлатист и апететен цвят.

Когато вече са готови, ги поднасяме още докато са горещи и към тях може да сервираме чеснов сос, картофи соте, варени картофи, или каквото друго ни се прииска и обичаме да си хапваме.

Изборът си е само ваш, но ви уверяваме, че тези кюфтета от риба ще ви вземат акъла направо. Страшно са вкусни и са повече от леки и приятни за лятото.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.