Така се прави уникален печен лук с пълнеж (вкусна рецепта за лятото)

0
550

Този печен лук с апетитен пълнеж е идеален за летните дни, чудно вкусен е

Предлагаме ви една чудна рецепта за лятото, която е богата и много апетитна. Става дума за печен лук с пълнеж, който се прави лесно и е невероятно угощение.

печен лук
Вкусен печен лук с апетитен пълнеж – правим го лесно и бързо

Трябват ни четири големи глави лук, един морков, 250 грама кайма, две лъжици сметана, пет-шест броя аншоа, един зеленчуков бульон, черен пипер, копър и сол на вкус.

Първо обелваме и след това сваряваме в подсолена вода лука за около 15 минути, а после го оставяме настрана, за да изстине. После отрязваме капачето на всяка от главите лук и с една лъжичка издълбаваме вътрешността им.

Половината от нея я нарязваме на дребно и я запържваме в мазнина. Морковът го настъргваме и заедно с каймата, го добавяме към пържещия се вече лук.



След като всичко това се запържи хубаво, овкусяваме сместа с подправките и прибавяме към нея нарязания на ситно копър. Сваляме от котлона и чак тогава добавяме сметаната, заедно с дребно нарязаната аншоа.

Объркваме хубаво цялата тази смес и с нея започваме да пълним издълбания лук. Когато вече всичкият лук е напълнен, го поставяме в една тавичка и го заливаме със зеленчуковия бульон. После го запичаме във фурната до готовност и го сервираме още топъл.

Не се колебайте да опитате този пълнен лук, защото става такава вкусотия, че няма да искате да свършва. Топи се в устата и е невероятно разяждащ. Върви и като мезе за добро питие и приятна компания.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.