Това ли е тайната на загадъчния Бермудски триъгълник?

0
367

Вече столетия наред загадъчният Бермудски триъгълник пленява въображението и изумява науката с неразгаданите си тайни

От векове тази мистериозна част от Атлантическия океан се оказва фатална за огромен брой плавателни и въздухоплавателни съдове, както и за техните екипажи, които изчезват необяснимо, най-често без да бъдат видени никога повече.

Изказани са десетки любопитни хипотези, опитващи се да обяснят случващото се в мистериозния Бермудски триъгълник, но все още не е предложена такава, която окончателно да го разгадава.

Бермудски триъгълник
Вече столетия наред загадъчният Бермудски триъгълник пленява въображението и изумява науката с неразгаданите си тайни

Италиански учени допускат, че е много вероятно вътрешният радиационен пояс на Земята (т.нар. пояс на Ван Алън) да има непосредствена връзка с някои необясними явления, включително и със самия Бермудски триъгълник. В полза на това говорят и данните от няколко орбитални спътника, които показват, че над известната Южноатлантическа аномалия въпросният пояс се намира на сравнително малко разстояние от повърхността на планетата. Редица астронавти пък съобщават, че когато преминават над загадъчния Бермудски триъгълник, изненадващо започват да виждат особени проблясъци в очите си, което до момента така и не е обяснено.

Предвижда се изпращането на специален спътник, който ще прелита периодично над района на самата аномалия, събирайки различни данни, благодарение на които науката може би най-после ще успее да обясни една от най-големите мистерии на Земята.



loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.