Така се прави забележителния йоркширски пудинг (топ рецепта)

0
466

Този йоркширски пудинг е истинско удоволствие за небцето

Предлагаме ви рецептата за уникалния йоркширски пудинг. Страхотна наслада за сетивата е, защото е истинска вкусотия. А и се прави много лесно като винаги се получава отлично.

йоркширски пудинг
Фантастичен става този йоркширски пудинг

Трябват ни 225 грама брашно тип 500, четири яйца, 300 грама прясно мляко, една лъжичка сол.

Първо трябва да си сложим в една голяма купа брашното заедно със солта. Добавяме си към тях разбитите яйца, както и половината от прясното мляко.

Започваме да бъркаме енергично, за да се получи мекичка и кремообразна смес. Чак тогава си слагаме вътре и останалата част от млякото като отново хубаво разбъркваме.



Оставяме си тази смес настрани, за да си „отдъхне“ за около 30-ина минутки. Ако я сложим в хладилника това ще ускори процеса и ще ни отнеме десетина минутки по-малко.

След това си взимаме формички за мъфини и ги намазняваме отвътре. Загряваме ги във фурната – само намазнените формички, а после изсипваме сместа във всяка една от тях.

Важно е да уточним, че трябва да запълним не повече от две трети от обема на формичките, защото при печенето съдържанието им бухва и се уголемява.

Пъхаме ги във фурната, където ги оставяме да се пекат за 20-ина минутки на температура от 220 градуса. Чуден става този така наречен Йоркширски пудинг и сме сигурни, че ще ви хареса.

Ако искате, преди консумация, може отгоре да им сложите малко мед, сладко, конфитюр или каквото си решите друго. Идеални са за закуска и се правят много лесно.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.