Този млад лекар спаси за една нощ живота на 54 пациенти (+видео)

0
453

Млад достоен българин! С право може да бъде наречен герой, но той смята, че неговата постъпка е дълг на всеки  лекар. Хипократовата клетва задължава

Д-р Тодор Горанов е специализант в Клиниката по урология при УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив.

лекар
Младият лекар д-р Горанов смело се бори с възникналия пожар в пловдивската болница

Името на тази клиника влезе в новините, заради страшния унищожителен пожар, който се разрази там.

Д-р Горанов усетил миризмата на пушек. Както сам казва в интервюто, действал инстинктивно и не се замислил. Просто грабнал пожарогасителя и започнал да гаси огъня.

Всички пациенти са били евакуирани в срок. Не е имало пострадали хора или жертви.Паниката е била доста минимална, каза младият лекар пред камерата на БГНЕС.

В болницата е била създадена отлична организация. Едновременно са гасили пожара и са евакуирали болните. Нанесените щети са големи.

Колегите на младия лекар д-р Горанов изказват благодарности. Той е проявил завиден кураж, смелост, себеотрицание и хуманизъм.

Пожарът е възникнал тази нощ в 03:00 часа.

Разследването за причините за възникване на пожара се наблюдава от Районна прокуратура в град Пловдив. Срокът за приключване на досъдебното производство е два месеца. В този период трябва да бъдат събрани всички необходими факти и доказателства, за да може да започне съдебният процес.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.