Ето защо кафето не трябва да е първото нещо, което приемате сутрин

0
996

По този начин дехидратирате сериозно организма си

Несъмнено кафето е първото нещо, към което посягат мнозина сутрин.

кафето
По този начин дехидратирате сериозно организма си

Знаете ли обаче, че допускате огромна грешка? Едва ли сте наясно с това. По тази тема е изписано доста. На първо място трябва да отбележим факта, че кафето дразни стомашната лигавица, когато се приема на празен стомах. Това означава, че ако страдате от гастрит или язва, можете да си навлечете сериозни проблеми.

Другият важен факт за кафето, с който трябва да сте наясно, също е от изключителна важност. Става въпрос за диуретичното действие на тази ароматна напитка. Вероятно не сте си дали сметка до момента, че докато спите, организмът ви губи доста течности, които няма как да набави. Именно поради тази причина след събуждането сутрин повечето хора усещат силна жажда. Понякога силната жажда се обажда дори и посред нощ.

А сега се опитайте да си представите какво причинявате на почти дехидратирания си организъм като му дадете кафе. Както вече споменахме, ароматната напитка е диуретик, при това доста силен. Това означава, че вие не само „изцеждате“ и малкото течности, които са останали в организма, а забавяте и метаболизма.



И ако се питате каква е връзката пък с метаболизма, то ще ви кажем, че течностите играят много важна роля за добрия метаболизъм. Казано с други думи не правите услуга нито на себе си, нито на организма си.
Бихте могли да правите тази грешка и то само в продължение на няколко дни, при положение, че сте на диета.

Освен това, за да избегнете всички лоши последствия за здравето си, е препоръчително първото нещо, към което посягате сутрин да е чаша топла вода, а не кафе. Преди да се насладите на освежаващия и ободряващ вкус на кафето, би било добре да не пропускате и друга важна стъпка, каквато е закуската.

Мнозина прескачат закуската, която е най-важното хранене през деня. За сметка на това пък вечерят доста обилно, когато се приберат от работа. Сами се досещате, че по този начин не си правите добро. Освен всичко друго, не след дълго ще забележите, че и килограмите ви са започнали да се покачват драстично. А едва ли бихте искали това.

Съветът на специалистите е, ако изобщо не обичате закуските, да изпиете поне една чаша топла вода. След това бихте могли да си направите фреш или пък да изядете един плод. Едва след това идва ред на така любимото на всички сутрешно кафе, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.