Ето защо е добре тези храни да присъстват редовно в менюто ви (I част)

0
550

Това е най-лесният начин да запазите свежестта си и младежката визия

Неслучайно специалистите по здравословно хранене препоръчват горещо тези храни да присъстват редовно в менюто ви.

храни
Това е най-лесният начин да запазите свежестта си и младежката визия

Рано или късно всеки от нас остарява. При все, че всички сме наясно, че процесът на остаряване не може да бъде избегнат, то също толкова добре знаем, че можем да го отложим за известно време.

Най-лесният начин да запазите за по-дълго време свежата и младежка визия е като заложите на редовната консумация на тези здравословни храни.
Никак не е случайно твърдението, че човек е това, което яде. Колкото и да е клиширано това твърдение, не можете да отречете, че в него все пак има доза истина.

Казано с други думи начинът, по който изглеждате се предопределя до голяма степен от онези храни, които консумирате. За да запазите свежия си вид, е добре да изберете правилните храни.



Ето кои са най-добрите от тях:

Киви
Една от най-мощните роли на добре познатия витамин С, е участието му в производството на колаген. Той е протеинът, който придава еластичността на кожата. Именно разпадът му с напредването на възрастта е отговорен за образуването на бръчки. За никого не е тайна, че кивито е богато на витамин С. Специалистите разкриват, че ако го консумирате редовно, можете да си осигурите 14.1% от нужната ви дневна доза.

Сьомга
Високото ниво на съдържащите се в рибата Омега-3 мастни киселини подпомагат намаляването на възпаленията, които могат да повлияят на външния вид на кожата. Хранителните вещества, съдържащи се в рибите като антиоксиданти и витамин Д, също могат да повлияят благотворно на кожата ви. Не само ще са ви от помощ в борбата с неприятните проблеми като акне и розацея, а и ще ви предпазят от рак на кожата.

Домати
Те са изключително богати на ликопен – пигмент, който се съдържа в кожата. Въпреки, че не е толкова мощен, че да замести изцяло слънцезащитните продукти, този антиоксидант се съдържа в доматите и предлага дългосрочна защита срещу UV радиация. Освен това има неутрализиращо действие върху свободните радикали.

Чушки
Ако чушките присъстват редовно в менюто ви, то е повече от сигурно, че ще стимулирате по естествен начин производството на колагена, благодарение на съдържащия се в тях витамин С. Освен това те ще ви помогнат да поддържате кожата си млада и здрава, без да се налага да правите каквото и да било друго. Нека не забравяме, че ако приемате достатъчно количество от този витамин, ще подпомогнете по естествен начин имунната си система. Поради тази причина няма да е лошо, ако ги добавяте редовно към супи, салати, сандвичи и др., пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.