Така се прави фантастичен боб с манатарки (е, няма такава вкусотия)

0
1269

Този боб с манатарки става просто превъзходен и зверски апетитен

Предлагаме ви рецептата за уникален боб с манатарки. Вкусотия и половина става, ушите ще си изядете. Ако обичате боб, пробвайте да го съчетаете и с гъбките – ще смаете домочадието.

боб с манатарки
Невероятно вкусен става този боб с манатарки

Трябват ни едно пакетче сухи манатарки, три консерви с бял или черен боб, една глава лук, един морков, една-две лъжици лютеница, див лук, джоджен, олио, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си загреем олиото в един тиган на котлона.

Докато то се загрява, ние пък си нарязваме на по-едро лука, а морковите си ги настъргваме или нарязваме на малки кубчета.



Слагаме ги после заедно да се запържат в нагорещеното олио, а може и да им добавим и една скилидка чесън за още по-хубав вкус. Добавяме си после манатарките, които преди това сме накиснали във вода.

След това тази вода може да я запазим и да я използваме към ястието, или пък да я хвърлим и да сложим нова – зависи изцяло от предпочитанията ни. Ние обикновено не я добавяме.

След като зеленчуците се запържат добре, слагаме към тях една-две лъжици лютеница и разбъркваме. После идна ред да си прибавим и боба от консервите.

Препоръчваме ви да си запазим соса от поне едната консерва и да го сложим в ястието, защото му придава още по-наситен и хубав вкус. Подправяме си цялата тази вкусотия с черен пипер, джоджен и сол на вкус.

Разбъркваме отново хубаво и оставяме да се готви за около още седем-осем минутки на котлона, за да се смесят ароматите и вкусовете.

После вече спокойно го сервираме на трапезата, поръсен със ситно нарязан див лук или друга зелена подправка.

Много вкусен става този боб с манатарки и сме сигурни, че ще си оближете пръстите с него. За още по-апетитно може да си го направите и в гърне, ще ви удиви. Интересна, лесна, а и бърза рецепта за цялото семейство.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.