Спас Мавров говори за съдба и карма – две понятия, които вълнуват много хора (+видео)

0
694

Понятието карма навлезе в нашия речник преди години. Терминът съдба е известен на българите много отдавна. Между двете има пряка връзка

В поредицата „Без формат“ на Etv Haskovo Novini гост на Христина Котларска е  Спас Мавров.

Спас Мавров съдба и карма
Спас Мавров говори за съдбата и за кармата

Двамата коментират темата за съдбата и за кармата.

Думата „съдба“ е една от сакралните думи за българския народ. Означава „съд“ – вместилище на нещо друго (съд като купа, чаша и други). Но в българския език  съд се използва като истина, право, правораздаване, съдилище.

Душата Ба е космическата душа на човека. Душата Ка е тази, която обитава човешкото тяло. Според Спас Мавров, в деня на страшния съд душата Ба сама ще издаде своята присъда на Ка.



Това ще се случи в онзи момент, в който астралният свят се отвори. И тогава всички ние ще се срещнем с всички хора, с които сме контактували по време на своите прераждания. Ако на тези хора сме им причинили нещо лошо, съдът на Ба ще бъде да застанем лице в лице с тях. Като при очна ставка.

Съдът ще бъде страшен, не защото нещо страшно ще се случи, а защото ще бъде страшно да разберем какви сме били.

В тангризма кармата се определя като нещо по-различно от това, което сме свикнали да възприемаме. Става дума за атомна зависимост. На първо ниво е Слънцето. На второ ниво е планетата Земя. На трето ниво са различните царства – растително, животинско, кристално. След това идва качеството на атомите, от които се образуват отделните родове на Земята. След това идва кармата на атомните структури на семействата, на родителите. Чак на следващо ниво застава отделната личност.

Отделната личност  е част от целия съдбовен процес.

Първи закон на кармата: Удовлетворява всички желания.

Удовлетворение от постигането на нещо в плана на живота. Това поражда и определени отношения с хората.

Втори закон на кармата: Пораждат се задължения, които трябва да бъда издължени.

На това второ ниво се говори за причинно-следствените връзки.

В тангризма не искат желанията да бъдат премахнати, защото те са начинът за развитие и еволюция.

Важно е желанията да бъдат овладени и систематизирани. Да бъдат одухотворени. Например, някой иска 2 милиона, докато друг умира от глад. Или да иска пушка, за да убие някого. Това не трябва.  Но да поиска желязо, за да направи полезно сечиво, това е важно.

На изток при  карма наблягат повече на причинно-следствената връзка. У нас под съдба се разбира да се приеме онова, което се случва. То понякога може да не бъде разбираемо за самия човек, но е заложено в неговия план на живот и на развитие.

През последните години много се говори, че разни ясновидци и гадатели могат да чистят чужда карма. Според Спас Мавров това не може да се случи нито на физично, нито на атомно ниво. Тези гадатели са мошеници и не трябва да им се има доверие.

Още непознати, важни и полезни факти ще научите от видеото долу.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.