Ето как да си направите бързо и лесно мокри кърпички у дома

0
591

Става бързо и лесно, а и ще ви излезе доста по-евтино

Всеки съвременен човек използва в ежедневието си мокри кърпички. До такава степен сме свикнали с тях, че ги използваме за доста неща.

мокри кърпички
Става бързо и лесно, а и ще ви излезе доста по-евтино

А знаете ли как бързо и лесно можете да превърнете руло домакинска хартия в мокри кърпички? Е, ако отговорът ви, е отрицателен, то следващите редове ще са ви от полза.

Отсега нататък домът ви ще блести от чистота, защото вече ще знаете как да си направите мокри кърпички в домашни условия – бързо, лесно и евтино.

За целта е нужно да вземете едно руло домакинска хартия и да го разрежете наполовина. Едната половина поставете в подходящ пластмасов съд, като я притиснете много добре. Много е важно половинката от рулото домакинска хартия да се вмества плътно в съда, който сте избрали.



След като вече сте свършили тази част от задачата, следва да смесите 350 мл. вода и 60 мл. изопропилов спирт. Добавете и няколко капки от препарата за миене на съдове или пък течен сапун. Остава да разбъркате добре всичко това до образуването на хомогенна смес.

Когато свършите с тази част от задачата, изсипете сместа, която приготвихте върху рулото домакинска хартия, което по-рано напъхахте в подходящ пластмасов контейнер. Нужно е да оставите домашните мокри кърпички за пет минути, за да поемат добре течността.

Сега идва ред на най-сложната част от заниманието – да извадите картоненото руло от средата на домакинската хартия. Е, това беше всичко, което трябваше да направите, за да си приготвите бързо, лесно и евтино мокри кърпички у дома.

Излишно е да споменаваме за колко много неща могат да са ви от полза. Те са идеално средство за почистване на прах, замърсявания по пода, миене на прозорците, забърсване на кухненския плот и какво ли още не.

Вероятно ще се съгласите с нас, че мокрите кърпички наистина са многофункционални и могат да се използват за какво ли не. Колкото и странно да ви звучи, те почистват идеално дори латекса, който е капнал върху прозорците, докато сте боядисвали стаята.

Също така можете лесно и бързо да забършете с тях первазите от външната страна на прозорците, по които се натрупва всякаква мръсотия, а понякога дори се появяват и петна. Ако пък върху прозореца ви има някое упорито петно, което не може да бъде отмито с нищо друго, то на помощ отново идват мокрите кърпички.

Те ще почистят успешно дори и следите от лепенка, които всеки знае, че се махат доста трудно, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.