Защо никога нямам пари? (II част)

0
215

Много е важно да ги печелите по достоен начин

Към днешна дата не са никак малко хората, които си задават въпроса: „Защо никога нямам пари?“.

пари
Много е важно да ги печелите по достоен начин

Веднага след като си зададете този въпрос, си задайте и още няколко. Запитайте се например дали сте достойни да получавате солидно финансово възнаграждение и да имате пари. Оценявате по достойнство или подценявате труда си? Можете ли да заявите или да поискате парите, които смятате, че заслужавате? Дали ниските доходи не са реципрочни на ниското ви самочувствие и самооценка? Може би в някой от отговорите на тези въпроси се крие причината за това, че не сте гостоприемни към парите.

Може би често пъти ще чуете хората да се оплакват, че остават почти без пари, след като си платят сметките за ток, вода, парно, телефон, интернет и др. Те обаче не си дават сметка, че дори и след това в джоба им остават някакви пари, които да харчат, макар и да не са толкова много, колкото би им се искало.

Другото, за което не си дават сметка е, че ползват ток, вода, телефон и др., след като са платени. След като похарчат пари в магазините пък, имат храна, дрехи, изправен автомобил и др. Ако пък сте дали пари на детето си, то погледнете от добрата страна. Именно детето е най-голямото богатство. Не забравяйте, че много хора искат да имат деца, но нямат това щастие или пък са ги загубили. Не на последно място се радвайте, че можете да се грижите за потребностите на наследниците ви.Една от големите истини, които малцина успяват да осъзнаят е, че парите служат на живота. За да ги имате в живота си, е необходимо да ги харчите с благодарност, удовлетворение и радост. Освен това най-добре би било, ако ги печелите чрез дейности, които са полезни.

Не на последно място не трябва да забравяте максимата, че парите обичат този, който ги печели с постижения. Те трябва да бъдат похарчени за нещо хубаво, но разбира се преди това трябва да бъдат спечелени чрез достоен труд, а не чрез измами или убийства. В противен случай рано или късно ще останете без тези пари, колкото и богати да ви се струва, че сте сега.

Най-добре е да похарчите парите за нещо хубаво, което ще допринесе за продължаването на живота. Не забравяйте, че в джоба ви ще останат само онези пари, които сте си заслужили. И не на последно място не забравяйте, че съдбата не е сляпа. Обърнете внимание, че точно в моментите, в които най-много ви трябват пари, точно тогава идват най-лесно, пише zdrave.to.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.