Защо никога нямам пари? (I част)

0
367

Отношението ви към парите и семейството, в което сте израснали, са от огромно значение

Ако и вие често си задавате въпроса: „Защо никога нямам пари?“, то следващите редове ще са ви от огромна полза.

пари
Отношението ви към парите и семейството, в което сте израснали, са от огромно значение

Една от основните причини, поради които нямате пари, са вярванията ви за тях. Без значение дали вярвате в тях или не, именно те са тези, които определят количеството на парите в живота ви, както и действията ви свързани с тях.

Ето някои от вярванията за парите, заради които те никога не ви стигат:
– Парите все не стигат.
– Парите са мръсни.
– Едва успявам да свържа двата края.
– Парите не са за мен.
– Парите не растат по дърветата.
– Изкарват се трудно.
– Да имаш не е като да нямаш.
– Винаги съм бил/а беден/бедна.
– Точно изкарам за едно и се отвори друго.
– Честните хора нямат пари.
– Парите носят само страдание.
– Не е лесно да си богат.
– Пустите пари все не стигат.
– Бъхтам се по цял ден и пак нямам пари…

Често пъти преживявате тези вярвания, без дори да го осъзнавате. Те ви тежат като тежък товар, вериги и непреодолими ограничения. Заради тях не сте в състояние да проявите доверие в процесите на живота и да повярвате, че и за вас има достатъчно подкрепа, пари и благоприятни условия, за да се развивате, да постигате успехи и да се радвате на тях.



Първата важна стъпка е да изследвате дълбоко вярванията си за парите, а втората – да си отговорите на въпроса дали сте лоялни към семейството си. Вероятно немалка част от бабите и дядовците ви са живели в лишения и недоимък. Възможно е заради състраданието ви към тях да затваряте сами късмета си, казвайки си: „Аз ги обичам и ще страдам като тях. Няма да живея в охолство, за да не ги предам.“.

Има и такива, които смятат, че е проява на арогантност и незачитане да знаят, могат и печелят повече от баща си или дядо си. Поради тази лоялност те често пъти не си позволяват да бъдат по-успешни от тях.

Не е изключено да сте израснали в семейство на разведени родители. В такъв случай обикновено децата остават при майката, а тя се лишава от какво ли не, за да осигури нужното на тях. В такива случаи дори след време вие да имате щастлив брак и да разполагате с достатъчно финансови средства, винаги ще спестявате и ще имате шкаф, в който ще трупате хранителни запаси, пише zdrave.to.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.