Стойчо Керев ни пренася в света на вечността (+видео)

0
168

Журналистът и продуцент Стойчо Керев и неговият гост разглеждат една изключително интересна тема. Тя вълнува страшно много хора

В поредния епизод на “Новото познание” гостува проф. Филипов.

Стойчо Керев
Стойчо Керев

Стойчо Керев и проф. Лъчезар  Филипов  коментират дали времето съществува и какво представлява то.

Проф. Филипов казва, че хората са свикнали да измерват времето с различни показатели. Например, въртенето на Земята, въртенето на Слънцето. Пулсирането на атома. Движението на стрелките на часовника.

Загадката на времето продължава да бъде доста сложна, казва проф. Филипов. След създаване на Обща  теория  на относителността на Айнщайн, става ясно, че пространството и времето са свързани с динамиката на материята.Явленията около нас се развиват. Те не стоят на едно място.

Стрелата на времето дава информация от миналото към бъдещето. Но науката пита дали не може да се определи времето в обратната посока.

Когато говорим за информационно поле (мисъл и информация от Вселената), там няма материални частици. В информационното поле минало, настояще и бъдеще е едно и също. Явно това свойство позволява на някои хора да гледат както в миналото, така и в бъдещето.

Нашият свят е създаден от два основни елемента. Във вакуум се  е появил материалният свят и стрелата на времето от минало към бъдеще, а в информационното поле –  съзнанието.

Преди 50 години Козирев е казвал, че времето може да се превръща в енергия. Квантова механика казва, че ако се отиде в квантовия вакуум, там няма  време.

Логически говорим за наличието на причинно-следствена връзка.  Но все още няма закон, който да определи как тази причинно-следствена връзка се появява и развива.

Още изключително интересни факти ще научите от видеото долу от въпросите на Стойчо Керев и от отговорите на проф. Филипов.

Стойчо Керев
Стойчо Керев ще представи своя филм само веднъж

Стойчо Керев е подготвил за своите фенове страхотна изненада – филмът  “Измамна реалност 2019”.

Той ще се излъчи само веднъж, на 5 април 2019 г. в НДК.

Билети можете да закупите от касите на НДК и на tickets.ndk.bg.

Във филма участват диригентът Йордан Камджалов; писателят Димитър Недков; проф. Лъчезар Филипов; доц. Веселина Вачкова; проф. Бойко Рангелов; Александър Димитров.

Авторът и участниците обещават на зрителите незабравими минути. Те са се ангажирали да запознаят любознателните българи с изключително важни събития и  проблеми.

Не го пропускайте.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.