На най-магичното место у нас: Сълзи потекоха от икона на Св. Марина!(Там тежките болести изчезват)

1
697

На най-магичното место у нас неизлечимите болести изчезват

На това сакрално место хората идват с тежки болести и си тръгват излекувани. Да, това место наистина съществува в България.

Св. Марина
Икона на Св. Марина лекува безнадеждно болни, сн. Фейсбук

То се намира в пещерата „Света Марина” край село Сливарево. Селището е разположено в Странджа планина, в непосредствена близост до турската граница.

За него се носят легенди. Чудотворната пещера е известна не само у нас, славата й се носи и извън пределите на нашата родина.

И има защо местни и излекувани хора да разказват легенди за нея.Разказите на болни, излекували се от тежки болести след посещение на пещерата, са разтърсващи.

Най-известната традиция, свързана с магическата пещера, е до иконата на светицата или около провиралото, да се поставят вотири.

Те представляват умалени изображения на болния орган или на цялото тяло, изработени от тенекия или от сребро.

Според преданието така болестта ще остане вътре, в пещерата. Ритуалът се изпълнява от векове.

Днес хората връзват конци, дрехи по клоните на дърветата наоколо, като също вярват, че така ще се излекуват от тежките си болежки.

Пещерата Св. Марина е известна и с лековитата вода, която си стича по стените. Целебната течност се събира с много съдове.

Експерти са установили, че водата, която е известна като сълзите на Св. Марина е с високо съдържание на калций.

Показател за наличието на този елемент е това, че съдовете, където се събира течността се покрива с плътен слой котлен камък.

Вярва се, че течността или сълзите на светицата лекува редица тежки болести, зависимости и помага на хора, без късмет.

Други предания казват, че болния, щом влезе в пещерата и се помоли на иконота, на излизане не трябва да се поглежда назад, за се сбъднат молитвите му.

Интересни са и слънчевите зайчета, които се появят по стените на пещерата Света Марина.

Местните са убедени, че ако те се появят по стените, когато вярващите се молят в пещерата, значи светицата е погледнала благосклонно на молитвите им.

loading...

1 КОМЕНТАР

  1. Магия и Бог са толкова несъвместими, колкото са икона и чудо… Информирайте се, хора! Тоя свят е на привършване, а вие още се кланяте на парчета дърво вместо на Бог и слушате свещеници, които даже не познават Библията. Молете се да узнаете истината на Бог и ще имате и здраве и всичко останало, от което се нуждаете.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.