Тези трикове ще са от полза на всяка домакиня (II част)

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Несъмнено всеки един от тях ще влезе в употреба

В първата част на този материал ви запознахме с някои трикове, които със сигурност ще са от полза на всяка домакиня.

домакиня

Несъмнено всеки един от тях ще влезе в употреба

Всеки е наясно, че живеем в доста забързано и напрегнато време, така че би било добре, ако всяка домакиня е наясно с тези трикове. Те ще й спестят не само време, а и нерви. По този начин ще има малко повече време за себе си или пък за любимите си хора, което в никакъв случай не е за пренебрегване.

Ето ги и триковете, които със сигурност всяка домакиня би била доволна да научи:

Едва ли има човек, който да не обича комбинацията от сандвич с филийка пресен домат или краставица.
За да превърнете тази апетитна структура по-лесна за ядене, е добре да загърнете домата или краставицата в парчетата шунка. Вероятно на пръв поглед ви се струва безсмислено, но ще се убедите, че този дребен трик определено си струва.Със сигурност на всеки един се е случвало поне веднъж да поеме дежурството на скарата, за да приготви вкусна риба. А знаете ли как да се справите с тази задача? Тайната на вкусната риба на скара, която да не залепва, се крие в няколкото парченца лимон .нарежете лимона на кръгчета и поставете рибата върху тях. Така не сам ще предпазите рибата да не залепва за скарата, а и ще й придадете невероятен аромат.

Следващият трик, който всяка домакиня би била щастлива да знае, е свързан със стреч фолиото. Може би на всяка една от вас се е случвало да вземе ролката и да се ядоса, че не може да открие края. А знаете ли, че би било много по-различно, ако го държахте в хладилника? По този начин нямаше да ви се налага да са борите да откриете края му и то в момента, в който най-много ви трябва. Казано с други думи – той няма да е залепнал за рулото.

Ако са ви останали парченца бекон и сте решили да го замразите във фризера, то го направете правилно. Направете акордеон от домакинска хартия и сложете парчетата бекон между тях. Така, когато размразите бекона, ивиците няма да са слепени.

Можете да увеличите срока на годност на зеленчуците като ги поставите на дъното на найлонова торбичка и я напълните с въздух.

Ако спешно ви се налага да заточите керамичен нож, а не разполагате с точило под ръка, то използвайте дъното на керамична чаша, пише zajenata.bg.

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар