Тези трикове ще са от полза на всяка домакиня (II част)

0
403

Несъмнено всеки един от тях ще влезе в употреба

В първата част на този материал ви запознахме с някои трикове, които със сигурност ще са от полза на всяка домакиня.

домакиня
Несъмнено всеки един от тях ще влезе в употреба

Всеки е наясно, че живеем в доста забързано и напрегнато време, така че би било добре, ако всяка домакиня е наясно с тези трикове. Те ще й спестят не само време, а и нерви. По този начин ще има малко повече време за себе си или пък за любимите си хора, което в никакъв случай не е за пренебрегване.

Ето ги и триковете, които със сигурност всяка домакиня би била доволна да научи:

Едва ли има човек, който да не обича комбинацията от сандвич с филийка пресен домат или краставица.
За да превърнете тази апетитна структура по-лесна за ядене, е добре да загърнете домата или краставицата в парчетата шунка. Вероятно на пръв поглед ви се струва безсмислено, но ще се убедите, че този дребен трик определено си струва.



Със сигурност на всеки един се е случвало поне веднъж да поеме дежурството на скарата, за да приготви вкусна риба. А знаете ли как да се справите с тази задача? Тайната на вкусната риба на скара, която да не залепва, се крие в няколкото парченца лимон .нарежете лимона на кръгчета и поставете рибата върху тях. Така не сам ще предпазите рибата да не залепва за скарата, а и ще й придадете невероятен аромат.

Следващият трик, който всяка домакиня би била щастлива да знае, е свързан със стреч фолиото. Може би на всяка една от вас се е случвало да вземе ролката и да се ядоса, че не може да открие края. А знаете ли, че би било много по-различно, ако го държахте в хладилника? По този начин нямаше да ви се налага да са борите да откриете края му и то в момента, в който най-много ви трябва. Казано с други думи – той няма да е залепнал за рулото.

Ако са ви останали парченца бекон и сте решили да го замразите във фризера, то го направете правилно. Направете акордеон от домакинска хартия и сложете парчетата бекон между тях. Така, когато размразите бекона, ивиците няма да са слепени.

Можете да увеличите срока на годност на зеленчуците като ги поставите на дъното на найлонова торбичка и я напълните с въздух.

Ако спешно ви се налага да заточите керамичен нож, а не разполагате с точило под ръка, то използвайте дъното на керамична чаша, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.