Цветан Василев вдигна на крак австрийските тайни служби

0
363

Новината беше публикувана тази сутрин и от австрийските медии научихме, че Цветан Василев е вдигнал на крак австрийските тайни служби

Рано тази сутрин австрийският вестник Der Standart публикува статия, в която писа как Цветан Василев получил в хотела си в Австрия SMS от Делян Пеевски, с който депутатът го заплашил, че знае къде банкерът се намира и че ще го ликвидира.

Незабавно Цветан Василев подал сигнал в полицията, но тя отказала да приеме сериозно настоящия SMS.

Цветан Василев
Цветан Василев вдигна на крак австрийските тайни служби

След като Цветан Василев получил и телефонно обаждане, тогава тайните служи задвижили процедура за разследване, писаха  в http://derstandard.at.

Това действие е аналогично на поведението на Делян Пеевски, който заяви, че Цветан Василев иска да го ликвидира.В останалата част от статията австрийският вестник разказва кой е Цветан Василев, като го нарича олигарх, кой е Делян Пеевски и какви са техните общи бизнес начинания.

Цветан Василев даде интервю на Светослав Иванов, което можете сами да изгледате на видеото.

По принцип за обикновените българи не е от съществено значение какво ще се случи с Цветан Василев – дали наистина повече няма да бъде акционер в КТБ, но онова, което ни интересува е свързано с личните авоари на спестителите.

Последната информация, която пристигна до медиите беше от управителя на БНБ, който заяви, че КТБ започва отново работа на 21 юли точно в 09:00 часа.

До тази дата клиентите – юридически или физически лица, няма да могат свободно да оперират със своите сметки.

Работодателите, които трябва да направят превод на заплати в КТБ, би следвало да използват за тази цел други банки.

По принцип няма опасност фирми и граждани да загубят своите средства, първо понеже КТБ не е във фалит и второ, защото одиторите от БНБ изследват ликвидността на средствата. Ако е необходимо ще се търсят начини да бъде повишен размерът на капитала на КТБ.

Тази сутрин Витомир Саръиванов покани за коментар икономиста Владо Каролев.

Според Владимир Каролев БНБ не трябва да национализира КТБ, защото това ще рефлектира върху всички данъкоплатци.

По мнението на журналиста Валерия Велева, гост на Сашо Диков, доказаният банкер Цветан Василев ще трябва да се задоволи само с малката банка, която купил преди броени дни.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.