Тези цветя могат да оцелеят и в най-тъмното кътче на дома ви (II част)

0
507

Никое от тях няма да ви затрудни с отглеждането, защото са непретенциозни

В първата част на този материал ви запознахме с онези цветя, които могат да виреят отлично дори и в най-тъмните кътчета на дома ви.

цветя
Никое от тях няма да ви затрудни с отглеждането, защото са непретенциозни

В следващите редове ще ви запознаем и с останалата част от тези цветя. Преобладаващата част от тях няма да ви зарадват с красиви цветове, но и листата им сами по себе си, са доста красиви. А трябва да сте доволни и на това, имайки предвид условията, в които виреят.

Ето кои са останалите цветя, виреещи на тъмни и сенчести места в дома ви:

Филодендрон със сърцевидни листа
Няма да е грешка, ако кажем, че той е сред любимите растения на опитните градинари. Той не само се чувства добре на сенчести места, а и в същото време е отлично средство за пречистване на въздуха. Ако не искате листата му да висят надолу твърде ниско, е добре да ги захванете.



Спатифилиум
Ако сте сред домакините, които често пъти забравят да полеят цветята си, а стаята ви не е от тези, които се радват на щедрите слънчеви лъчи, то спатифилиумът е отлично решение. Не само е красив, а и непретенциозен.

Сансевиера
То е от растенията, които не изискват почти никаква поддръжка. Светлината е тази, която оказва влияние на растежа му, но може да вирее прекрасно и на тъмно.

Аспидистра
То е сред цветята, които понасят стоически сянката, студа и топлината. При него обаче е нужно да проявите малко повече търпение, тъй като расте доста бавно.

Аглаонема
Тя е един от най-добрите варианти за онези помещения от дома ви, които са с ниска осветеност. Освен това е идеална за начинаещите градинари.

Неорегелия
То е от тропическите цветя, които биха се чувствали отлично, дори и да няма никакво естествено осветление в помещението, в което сте го настанили. Ще се чувства отлично във влажна среда. Поради тази причина често пъти бива избирано за цветето, което да вирее в банята или тоалетната.

Е, след като ви запознахме с онези цветя, които биха могли да виреят отлично и в помещения, които са лишени от щедра слънчева светлина, на вас остава да направите избора. Изберете онова от тях, което ви привлича най-силно и смятате, че би подхождало най-добре на интериора ви.

Както вече стана ясно, преобладаващата част от тях не се нуждаят от особени грижи. Единственото, на което трябва да обърнете внимание е фактът, че някои от тях се нуждаят от допълнително овлажняване на листата, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.