Тези цветя могат да оцелеят и в най-тъмното кътче на дома ви (II част)

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Никое от тях няма да ви затрудни с отглеждането, защото са непретенциозни

В първата част на този материал ви запознахме с онези цветя, които могат да виреят отлично дори и в най-тъмните кътчета на дома ви.

цветя

Никое от тях няма да ви затрудни с отглеждането, защото са непретенциозни

В следващите редове ще ви запознаем и с останалата част от тези цветя. Преобладаващата част от тях няма да ви зарадват с красиви цветове, но и листата им сами по себе си, са доста красиви. А трябва да сте доволни и на това, имайки предвид условията, в които виреят.

Ето кои са останалите цветя, виреещи на тъмни и сенчести места в дома ви:

Филодендрон със сърцевидни листа
Няма да е грешка, ако кажем, че той е сред любимите растения на опитните градинари. Той не само се чувства добре на сенчести места, а и в същото време е отлично средство за пречистване на въздуха. Ако не искате листата му да висят надолу твърде ниско, е добре да ги захванете.Спатифилиум
Ако сте сред домакините, които често пъти забравят да полеят цветята си, а стаята ви не е от тези, които се радват на щедрите слънчеви лъчи, то спатифилиумът е отлично решение. Не само е красив, а и непретенциозен.

Сансевиера
То е от растенията, които не изискват почти никаква поддръжка. Светлината е тази, която оказва влияние на растежа му, но може да вирее прекрасно и на тъмно.

Аспидистра
То е сред цветята, които понасят стоически сянката, студа и топлината. При него обаче е нужно да проявите малко повече търпение, тъй като расте доста бавно.

Аглаонема
Тя е един от най-добрите варианти за онези помещения от дома ви, които са с ниска осветеност. Освен това е идеална за начинаещите градинари.

Неорегелия
То е от тропическите цветя, които биха се чувствали отлично, дори и да няма никакво естествено осветление в помещението, в което сте го настанили. Ще се чувства отлично във влажна среда. Поради тази причина често пъти бива избирано за цветето, което да вирее в банята или тоалетната.

Е, след като ви запознахме с онези цветя, които биха могли да виреят отлично и в помещения, които са лишени от щедра слънчева светлина, на вас остава да направите избора. Изберете онова от тях, което ви привлича най-силно и смятате, че би подхождало най-добре на интериора ви.

Както вече стана ясно, преобладаващата част от тях не се нуждаят от особени грижи. Единственото, на което трябва да обърнете внимание е фактът, че някои от тях се нуждаят от допълнително овлажняване на листата, пише zajenata.bg.

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар