Дъбът на Авраам рухна! (Идва ли краят на света-виж тук)

0
366

Дъбът на Авраам рухна

Дъбът на Авраам се строполи на земята, какво означава това. Дървото се намира в Палестина и според специалистите е на възраст около 5000 години.

дъбът
Дъбът на Авраам рухна, сн. Фейсбук

Именно под клоните на това дърво, което според Библията, на праотеца Авраам се появила Светата Троица.

Древните предания твърдят, че със смъртта на Мамврийския дъб е един от предвестниците за края на света.

Дъбът на Авраам е разположен на територията на руския манастир „Света Троица”.



Светото место е разположено  на около три километра на северо-запад от пещерата Махпела, на западният бряг на река Йордан, в Палестинската автономия

За това съобщи един от поклонниците на личната си страница в социалната мрежа, след като посетил святото место, пише Пик.

Според преданието дървото се е запазило до наши дни. Това е  вечнозелен палестински дъб, за който се предполага, че е на 5000 години.

Още през 1996 година дървото било признато за мъртво, но то не се събори, а остана да стои. Няколко години по-късно от корените му поникнаха две нови дръвчета.

Именно новите израстъци дадоха основание на вярващите, че светът отново е помилван от изчезване, за пореден път.

Руската духовна мисия обаче съобщи, че нещата са под контрол.

От манастира „Света Троица“ съобщиха, че става дума не за „рухване на дървото“, а за „планови дейности за съхраняване на светинята под ръководството на водещи руски специалисти“.

Тези дейности предвиждат освобождаване на ствола на старото дърво от мъртвите части и съхраняването на тези части за историята.

Събраните фрагменти ще бъдат реконструирани, а стволът възстановен и изложен зад стъкло в манастирското подворие „Свети Праотци“.

Според специалистите така ще се даде възможност да се развие новото дръвче, покълнало в непосредствена близост до „дървото на Авраам“.

Всички фрагменти на дървото на Авраам се събират и вече са достъпни за поклонниците в руския храм, на чиято територия е разположена светинята.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.