Тези билки от градината са невероятни помощници

0
597

Те ще улеснят значително борбата ви с различни „нашественици“

Вярвате или не, наличието на тези билки в градината ще ви избави от редица проблеми.

билки
Те ще улеснят значително борбата ви с различни „нашественици“

При все, че в световен мащаб насекомите се стопяват от лицето на Земята, броят им все още не е намалял дотолкова, че да не се притесняваме за домашните растения, които са важни за нас.

Имено поради тази причина е добре да сте наясно със свойствата на някои билки и подправки, които не нанасят допълнителни вреди по хора, растения и насекоми. Истината обаче е, че те пречат на определени растения да се развиват.

В следващите редове ще ви разкрием кои билки за какво могат да ви бъдат от полза.



Розмарин
Тази подправка ще ви е от огромна полза в борбата със зелевите пеперуди, както и мушиците, които нападат морковите и боба. Освен това вие можете да извлечете и друга полза, при това за самите вас. Истината е, че ароматът на розмарина има стимулиращ ефект върху човешкия мозък. Освен това той подобрява значително паметта и концентрацията. След като вече сте наясно с тези му полезни свойства сме сигурни, че ще си засадите розмарин в саксийка у дома или в градината.

Копър
Тази ароматна подправка може да ви помогне в прогонването на вредителите от зелето и патладжаните.

Босилек
Ако пък виждате, че бръмбари атакуват аспержите, то трябва да знаете, че босилекът е отлично средство в борбата с тази напаст. Освен това е добре да засадите по няколко клонки босилек и между редовете с домати. Той ще ги предпази от някои видове гъсеници.

Мента
Тази ароматна билка е ефикасно средство за справяне с нашествията от пеперуди и мравки. Освен това също е отличен съсед на доматите.

Риган
Тази билка и подправка се счита за отличен репелент за цялата градина. Това означава, че би било много добро решение да го разхвърляте из всички насаждения в градината си.

Магданоз
Тази ароматна и изключително полезна подправка, също е от лигата на ригана. Добре е да го насадите на няколко места в градината си, тъй като си взаимодейства прекрасно с доста зеленчукови видове. Той не само ще предпази от нашествие от различни гадини доматите, а и ще предпази царевицата, морковите и аспержите от насекоми.

Мащерка
Тази билка е изключително ефективна в борбата с повечето видове пеперуди, които навестяват градините. В този ред на мисли, е добре да я насадите около зелето, карфиола, зелената салата и другите листни зеленчуци, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.